Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po Ovečkinovi príde na MS aj Malkin

Rusko nastúpi na domácich majstrovstvách sveta v hokeji v Moskve aj s dvojicou hráčov Pittsburgh Penguins Sergejom Gončarom a Jevgenijom Malkinom. Oboch tréner Viačeslav Bykov očakáva na sústredení v Novogorosku pri Moskve už v pondelok.

22.04.2007 13:31
debata

Gončar i Malkin s účasťou súhlasili po vyradení Pittsburghu v prvom kole play-off s Ottawou. Nad štartom na šampionáte uvažuje Iľja Kovaľčuk z Atlanty, ktorý má definitívu Bykovovi povedať počas víkendu. Jeho klubový spoluhráč Viačeslav Kozlov sa však už ospravedlnil pre zranenie. Po finále Euro Hockey Tour, v ktorom Rusi neuspeli dvakrát so Švédmi, oznámil Bykov aj zúženie kádra. Na šampionáte si nezahrajú Grigorij Šafigulin, Stanislav Žmakin, Dmitrij Vorobijov, Anton But, Jevgenij Arťuchin a Anton Kurjanov. Superalent Malkin sa tak stretne v jednom výbere s ďalšou hviezdou NHL Alexandrom Ovečkinom.

====== V Rusku aj jednotka vlaňajšieho draftu ======

Americká hokejová reprezentácia má pred majstrovstvami sveta v Moskve už takmer kompletnú podobu. Ako v poradí 20. a 21. hráč pribudli na súpisku obrancovi Erik Johnson z univerzity Minnesota a Andrew Hutchinson z Caroliny. Johnson hral v tejto sezóne v univerzitnej súťaži Western Collegiate Hockey Association (WCHA), kde sa dostal do nováčikovského tímu roka, bol najproduktívnejším prvoročiakom – obrancom (24 bodov v 42 stretnutiach). Minuloročná jednotka vstupného draftu NHL, ktorú si vybral St. Louis, v minulosti hral štyroch mládežníckych svetových šampionátoch. Na prelome rokov 2006 a 2007 vybojoval na MS do 20 rokov bronz a stal sa najlepším obrancom turnaja. Johnson je majstrom sveta do 18 rokov 2005 a 2006, vlani hral aj na MS do 20 rokov. Hutchinson odohral za Carolinu v poslednom ročníku 41 stretnutí a v presilovkách bol najproduktívnejším hráčom Hurricanes.

====== Taliani už majú poslednú nomináciu ======

Tréner talianskej hokejovej reprezentácie Michel Goulet oznámil mená 26 hokejistov, z ktorých vyberie definitívny káder pre majstrovstvá sveta. Do Moskvy pocestuje 25 hráčov, z nominácie vypadne jeden brankár. Na prvej súpiske bude 23 hokejistov, zvyšných dvoch dopíše mužstvo z Apeninského polostrova po základných skupinách. Taliani nastúpia v základnej A-skupine proti Švédsku, Švajčiarsku a Lotyšsku. V Gouletovom výbere sú aj dvaja legionári zo Severnej Ameriky. Brankár Jason Muzzatti chytá v tíme UHL Flint a útočník Jason Cirone pôsobí v Rio Grande v CHL.

Nominácia Talianska na MS v Moskve:

  • Brankári: Andrea Carpano (Pontebba), Günther Hell (Bolzano), Adam Russo (Merano), Jason Muzzatti (Flint Generals/UHL)
  • Obrancovia: Florian Ramoser (Bolzano), Armin Helfer, Christian Borgatello, Michele Strazzabosco (všetci Miláno), Carlo Lorenzi (Alleghe), Carter Trevisani (Södertälje/Švéd.), André Signoretti (Herning/Dán.).
  • Útočníci: Flavio Faggioni, Roland Ramoser (obaja Bolzano), Patrick Bona (Pustertal), Paolo Bustreo (Ritten), Luca Ansoldi, Giorgio De Bettin (obaja Cortina), Patrice Lefebvre (Lausanne/Švajč.), Mario Chitarroni, Luca Rigoni, Giulio Scandella (všetci Miláno), Jonathan Pittis, John Parco (obaja Asiago), Manuel De Toni (Alleghe), Stefano Margoni (Pontebba), Jason Cirone (Rio Grande Valley Killers Bees/CHL).
debata chyba