Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šupler: Budaj ma veľmi sklamal

Slovenský tím sa začína formovať do finálnej podoby na MS v Moskve. Mužstvo opustili po zápase s Lotyšskom ďalší dvaja hráči. Tréner reprezentácie Július Šupler pritom bude pozorne sledovať vývoj v NHL, keďže výber môže posilniť až sedem hráčov.

20.04.2007 02:16
debata

„Bol som v kontakte s Mariánom Hossom, no ešte sa nerozhodol. Budem mu ešte telefonovať, uvidíme ako to dopadne. Je mi však ľúto neúčasti gólmana Petra Budaja. Mnoho Američanov i Kanďanov by na majstrovstvá prišli i so zraneniami slabín… Veľmi ma sklamal,“ konštatoval tréner Šupler, ktorý po zápase s Lotyšskom vyradil z nominácie na záverečný turnaj duo Ladislav Čierny, Juraj Štefanka.

Zápas v Skalici mal špecifickú príchuť pre Richarda Stehlíka. Robustný obranca, momentálne pôsobiaci v Sparte Praha, sa totiž predstavil pred „domácim“ publikom, ktoré jeho prítomnosť viackrát ocenilo vykričaním jeho mena. „Stalo sa mi to už aj v Prahe. Hrať doma je však skvelé. V Skalici som vyrastal a začínal s hokejom, takže to boli pre mňa krásne momenty. Lotyši boli nepríjemným súperom. Dali sme síce rýchly gól, no potom prišiel menší útlm, ktorým sme dovolili súperovi otočiť vývoj. Našťastie sme sa v ostatnom priebehu koncentrovali na hru a vyhrali.“

Prvý gól slovenského výberu strelil už v prvej minúte kapitán českého vicemajstra z Pardubíc a jeden z najskúsenejších hráčov Miroslav Hlinka. Po zápase však veľa dôvodov na úsmev nemal. „Pri jednom súboji som sa hodil do strely a súper mi trafil ruku. Neviem, či to mám zlomené, ale bolí to poriadne. Momentálne rozhodne nemám chuť hrať a moje najbližšie kroky poputujú do Trenčína, kde ma čaká röntgenové vyšetrenie,“ smutne konštatoval majster sveta z roku 2002.

Po dvoch prehrách s Českom prišiel rovnaký počet triumfov, keď Šuplerovci najskôr vyhrali nad Rakúskom, a potom aj nad Lotyšskom. Pričinilo sa oň aj duo hráčov z NHL – obranca Washingtonu Milan Jurčina a gólman Montrealu Jaroslav Halák. „Pomaly si zvykám na širšie klziská. Lotyšom pomohol fakt, že my sme mali v nohách duel s Rakúskom, zatiaľ čo oni mali voľno. Uvidíme, ako to bude ďalej. Už sa teším, že si opäť zahrám so Zdenom Chárom,“ priznal sa rodák z Liptovského Mikuláša Jurčina.

Opora Montrealu zo záverečnej fázy sezóny Jaroslav Halák si pripísala druhé víťazstvo v rade a zatiaľ pôsobí istým dojmom. „Chytalo sa mi dobre. Až toľko práce som nemal, takže to nebolo zlé. Či budem v bránke aj na MS, zatiaľ neviem, keďže do mužstva príde aj Karol Križan. Je to výborný brankár, bude to na trénerovi,“ vyjadril sa Halák.

debata chyba