Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

S Ovečkinom si nebudú robiť naprotiveň

Urastený obranca Milan Jurčina je prvým hráčom z NHL, ktorý sa pripojil do prípravy slovenskej reprezentácie pred majstrovstvami sveta. Po príchode zo zámoria krátko pobudol doma v Liptovskom Mikuláši a vo štvrtok už absolvoval v Trenčíne prvý tréning.

13.04.2007 07:05
debata

Aký pocit vo vás prevládal po skončení základnej časti NHL?
Spokojnosť, hoci hokejista by asi nikdy nemal byť veľmi spokojný. Vedel som, že sezónu si ešte predĺžim prípravou na svetový šampionát. Takže som sa aj celkom tešil.

Spokojnosť zrejme vyplýva z toho, že výmena z Bostonu do Washingtonu vám herne prospela. V čom bol najväčší rozdiel oproti predchádzajúcemu klubu?
V tom, že som dostával oveľa viac príležitostí, mal som väčšiu dôveru trénerov. Pre hráča je najdôležitejšie, aby hral, aby mal možnosť presvedčiť, že si priestor na ľade zaslúži. V Bostone som patril k najmladším obrancom, takže keď boli starší a skúsenejší zdravotne v poriadku, na mňa sa takmer neušlo. Nastupovali tí, ktorí už v NHL pár sezón odohrali. Preto vlastne došlo aj k mojej výmene – do úvahy som prichádzal medzi prvými. Avšak to, o čo som prišiel v prvej polovici sezóny v Bostone, som si vynahradil v druhej vo Washingtone. Všetko sa zmenilo k lepšiemu. Aj moja hra, aj herné sebavedomie.

Asi je lepšie hrať v jednom tíme s Rusom Alexandrom Ovečkinom, než proti nemu…
(so smiechom) Aj to je jedna z malých výhod. Washington prebudováva mužstvo, je v ňom viac mladých hráčov, takže som si rýchlo zvykol. Ovečkin je už jedna z jeho hviezd. Na ľade vie všetko, keď som hral za Boston, párkrát sme sa zrazili. Pred odchodom do Európy sme sa rozprávali aj o majstrovstvách sveta. Rozišli sme sa s tým, že ak sa v Moskve stretneme ako súperi, nebudeme si robiť naprotiveň…

Klub nemal námietky voči vašej prípadnej účasti na šampionáte?
Vôbec nie. Skôr som mal pocit, že to vedeniu vyhovuje. Povedali mi, že to je dobré pre klub i pre mňa. Rozhodnutie nechali na hráčoch – a ja som nemal ani o čom ani rozmýšľať. Na vlaňajšie majstrovstvá sveta mám veľmi pekné spomienky, na slovenskú kabínu som sa už tešil.

Ako dopadla posezónna lekárska prehliadka?
Po poslednom zápase základnej časti si nás vzali do parády kluboví lekári – už boli nastúpení. Zdravotne som v poriadku. Počas sezóny som mal istý čas problémy s lakťom, ale to je už minulosť.

Generálny manažér Bostonu sa po skončení základnej časti vyjadril, že vaša výmena nebola jeho najlepším rozhodnutím. Beriete tieto slová ako zadosťučinenie?
Nie, skôr mám dobrý pocit. Čo sa stalo, nemohol som nijako ovplyvniť. V Bostone som vstúpil do NHL, s ním som spájal najbližšiu budúcnosť. Po zmene vedenia nastali aj zmeny v kádri, čo je bežné.

Keď ste nastupovali v drese Washingtonu v Bostone, hrali ste s väčším úsilím?
Mal som o motív viac, chcel som sa ukázať. Veľmi dobre si pamätám, že sme tam v riadnom hracom čase dva razy remizovali – a potom prehrali po trestných strieľaniach.

K reprezentácii ste sa pripojili o niečo skôr ako ste pôvodne mali. Bolo vám dlho?
Ľad mi už chýbal, ešte viac možno atmosféra v reprezentácii. Prišiel som, lebo som nechcel vypadnúť z tempa.

Už ste niekedy boli v Moskve?
Nebol som ešte ani v Moskve, ani v Rusku. Do Trenčína som prišiel preto, aby som tam ukončil sezónu.

**====== Jurčinova sezóna v NHL 2006/2007 ======

**

Boston Bruins: 40 zápasov, 2 góly, 1 asistencia, 5 mínusových bodov
Washington Capitals: 30 zápasov, 2 góly, 7 asistencií, 5 plusových bodov

debata chyba