Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rozhodca ma šokoval, tvrdil Gáborík

Hoci Marián Gáborík odohral na turnaji iba päť zápasov, stal sa s 11 bodmi najproduktívnejším Slovákom turnaja a s piatimi gólmi zároveň aj najlepším strelcom. V rozhodujúcom zápase so Švédskom sa však do streleckej listiny nezapísal, hoci šancí na to mal dosť. Exkluzívne z Moskvy od redaktora Pravda.sk.

10.05.2007 01:07
debata

Zápas ste mali výborne rozohratý, dvakrát ste viedli, no napokon sa to skončilo zle. Kde sa stala chyba?
Po prvej časti síce bolo 2:1, no naša hra nebola dobrá. V prestávke sme si povedali, že musíme hrať aktívnejšie, no Švédi nás zaskočili troma gólmi, prišli naše chyby a už sme to nedokázali zvrátiť. Na ľade sme podľa mňa nechali všetko, no nestačilo to.

Výpadok v druhej tretine bol takmer totožný so skratom v zápase s USA.
Naozaj neviem, čo sa stalo. Boli sme až príliš nedôslední, čo sa proti podobne vyspelým tímom nevypláca. V tretej tretine sme sa dotiahli kontaktným gólom, no potom sme zle prestriedali… Disciplína bola veľmi slabá.

Ako si vysvetľujete katastrofálne striedania slovenského tímu?
Ako som povedal, bolo to disciplínou. Sme však profesionáli a musíme vedieť, kedy naskočiť na ľad a na aký post. Viacerí z nášho mužstva sú hlavné hviezdy svojich tímov, takže nemôžeme takto zmätkovať. V závere podržal súpera aj rozhodca.

V 50. minúte ste dostali desaťminútový osobný trest, čo ste povedali rozhodcovi?
Bolo to po vylúčení Milana Jurčinu. Neviem, za čo ho poslal na trestnú lavicu, tak som sa ho na to išiel opýtať. Nepovedal som mu žiadnu nadávku, bol som z toho šokovaný. Ešte nikdy sa mi niečo podobné nestalo. Bolo to hrozné pozorovať, ako bojujú chlapci na ľade a ja im nemôžem pomôcť.

Pred zápasom sa väčšina hráčov zhodovala, že Švédsko je prijateľnejší súper ako domáce Rusko. Aj napriek tomu ste však nepostúpili.
Je to škoda. Po zaváhaniach s Kanadou a USA sme sa postavili na nohy a dva zápasy sme vyhrali my. So štyrmi gólmi sa v takomto dôležitom zápase zvykne vyhrávať, možno remizovať. My sme však dostali gólov sedem, s tým sa vyhrať nedá.

Za stavu 3:2 pre Švédsko ste mali obrovskú šancu na vyrovnanie, no netrafili ste prázdnu bránku.
Marián Hossa mi to krásne prihral, bola to síce prihrávka na korčule, ale mohol som to dať. Chýbal mi kus šťastia, tak to už chodí.

Brankár súpera Bäcklund nepôsobil istým dojmom…
Mali sme viac strieľať, častejšie sa tlačiť pred bránku. Už je na to však neskoro.

V zápase ste sa ako mužstvo dopustili až príliš veľa lacných chýb. Prečo?
Všetci na tom máme rovnaký podiel. Vyhrávame ako tím, a tak aj prehrávame. Život však ide ďalej. Reprezentácii sa nebránim, vždy prídem rád a dúfam, že nabudúce už konečne zlomíme štvrťfinálovú smo­lu.

debata chyba