Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Radivojevič: Pozerali sme, ako nás ničia

Útočník Slovenska Branko Radivojevič vykresal v úvode tretej tretiny štvrťfinálového zápasu proti hokejistom Švédska nádej - šikovne znížil na 3:4. "Štvrťfinále je neúprosné - ktoré mužstvo sa naň lepšie pripraví, ide ďalej," povedal útočník Branko Radivojevič. Priamo z Moskvy od redaktora Pravdy

10.05.2007 05:58
debata

Verili ste vtedy, že ešte môže prísť obrat?
Samozrejme, lebo rýchlo sme sa priblížili opäť na rozdiel gólu, hoci druhú tretinu sme zaspali. dostali sme tri góly – a to sa proti takému vyspeléme súperovi ťažko doháňa. 

Čo sa stalo?
Súpera sme púšťali až príliš do šancí. To sa jednoducho nemalo stávať. Oni strieľali a ich druhý hráč dorážal. Tak sme dostali tri góly, čo sa v takom dôležitom zápase nesmie stať.

Po prvej tretine viedlo Slovensko 2:1. Čo ste si hovorili v kabíne?
Začali sme veľmi dobre, ale ku koncu prvej tretiny sa aj Švédi dostávali do šancí. V tých chvíľach nás podržal Karol Križan, náskok sme si udržali. Hovorili sme si, že musíme zlepšiť hru v obrannom pásme, oveľa viac korčuľovať. Spravili sme niekoľko chýb, nezvládli sme pár striedaní. Švédi to využili a dopadlo to tak, že sme vonku. Aj keď sme sa dotiahli na rozdiel gólu, nasledovala hrúbka. Švédi potrestali takmer každú našu chybu. Keď chceme v budúcnosti pomýšľať na medailu, musíme sa vystríhať toľkých zaváhaní. Všetci sme sklamaní, nehrali sme dobre.

Mohol slovenský tím dosiahnuť viac alebo bolo štvrťfinále jeho strop?
Myslím si, že sme mohli dosiahnuť viac. Všetci sme pomýšľali na medailu, takže z vyradenia sme rozčarovaní. Neviem, či to bolo v našich hlavách, že keď sme viedli, že musíme zostať vzadu. Možno keby sme trochu viac útočili a skúsili dať tretí gól, mohlo sa stretnutie vyvíjať inak. Zostali sme však vzadu a pozerali sa, ako nás Švédi ničia. Štvrťfinále je neúprosné – ktoré mužstvo sa naň lepšie pripraví, ide ďalej.

Keby vám niekto pred zápasom povedal, že Slovensko strelí Švédsku štyri góly, čo by ste si pomysleli v súvislosti s postupom?
Myslel by som si, že by sme mali veľkú šancu vyhrať. Dostali sme však sedem gólov – a to je dosť veľa. Aj keď siedmy bol do prázdnej bránky, keď sme hrali vabank. Dva góly sme dostali v presilovkách, čo by sa tiež nemalo stávať.

Pritom brankár Švédska vyzeral neisto…
To sme mali viac využiť. V prvej tretine vyzeral dosť roztrasený. Mali sme sa oveľa viac tlačiť do streľby. Za istých okolností sa cez Švédov dalo prejsť, ale to by sme museli hrať disciplinovanejšie a pozornejšie. V deň zápasu sme pritom na videu videli, ako Švédi hrajú a v čom sú nebezpeční.  Že zabiehajú do našej tretiny za nami – a vždy boli pri dorážke skôr. To nás položilo.

debata chyba