Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kapitán Šatan: Bolo to do plaču

Ešte to budú nervy. Po dvoch prehrách so zámorskými tímami si hokejisti Slovenska musia vybojovať postup do štvrťfinále vo víkendových zápasoch proti Čechom a Bielorusom. "Dôležité bude ukázať, že chceme," tvrdil po zápase proti Američanom kapitán tímu Miroslav Šatan. Z dejiska šampionátu od redaktora Pravdy

04.05.2007 00:00
debata

Nechýbala v slovenských dresoch väčšia vôľa po víťazstve?
Chýbala tam vôľa i srdce. Druhá tretina bola z našej strany najhoršia na turnaji. V kabíne sme o tom hovorili, ale nevedeli sme to na ľade odovzdať. Američania boli rýchlejší, hrali agresívny hokej.

Čím si vysvetľujete útlm?
Neviem. Nevedeli sme vyjsť z vlastnej tretiny, ani si nahrať na hokejky. Platilo to o všetkých. Nevychádzali nám úplne jednoduché veci, puk nám odskakoval, až to bolo niekedy do plaču. Bolo to niečo nevysvetliteľné.

Bolo to len v hlavách alebo ste mali ťažké nohy?
Američania si pred zápasom viac oddýchli, ale aj naši hráči sú zvyknutí hrať dva dni po sebe. Myslím, že to bolo viac v hlavách ako v nohách.

Ako sa bude dávať mužstvo dokopy pred dvoma víkendovými zápasmi?
Deň voľna nám pomôže. Na dve prehry treba rýchlo zabudnúť a ísť do toho s chladnou hlavou a čerstvou mysľou, aby náš výkon vyzeral oveľa lepšie než proti USA.

Najskôr vás čakajú Česi, ktorí vždy dokázali na Slovákov na majstrovstvách sveta zahrať.
Česi hrajú kolektívne, vedia si vymeniť puk. Nebudú hrať tak jednoducho a priamočiaro ako zámorské tímy, ale viac technicky. Dôležité bude v tom zápase ukázať, že chceme. Bojovnosťou a vôľou sa dá nahradiť veľa neodstatkov.

Budú to v boji o štvrťfinále v tejto situácii väčšie nervy?
Určite sme sa teraz dostali pod väčší tlak. Uvidíme, ako sa s tým dokážeme vyrovnať.

debata chyba