Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Demitra: Slovensko už roky tak zle nehralo

Katastrofa! Po zápase s Kanadou sľubovali slovenskí hokejisti zmenu herného prejavu, no výkon proti USA bol oveľa horší. Mužstvu chýbala myšlienka, ľahkosť v korčuľovaní i zakončení. Zatiaľ sa veľmi trápi najmä Pavol Demitra. Exkluzívne z Moskvy od redaktora Pravda.sk.

03.05.2007 17:39
Demitra Foto:
Paul Stastny z USA (vpravo) stíhaný slovenským reprezentantom Pavlom Demitrom.
debata

Ako by ste zhodnotili zápas?
Bol to veľmi zlý zápas, najmä posledných 40 minút. Prestali sme korčuľovať, dostali nás pod tlak a začali sme chybovať. V úvodnej tretine sme mali šance, ale nedokázali sme ich využiť.

Dá sa ako jedna z príčin prehry označiť aj únava?
To je ťažko povedať. Na únavu sa však nemôžeme vyhovárať. Musíme na tento duel čo najrýchlejšie zabudnúť a už sa pripraviť na Čechov.

Zápas s Kanadou ukázal viaceré nedostatky slovenského tímu, no ako bolo vidno, nepodarili sa obmedziť.
Hlavne sme sa chceli sústrediť na využívanie presilových hier a pozornú defenzívu. Bohužiaľ, vôbec sa nám to nepodarilo. S trénerom sa o tom budeme rozprávať a hádam vymyslíme niečo nové. Na góly sa totiž až priveľmi nadrieme.

Po prvej tretine bol stav vyrovnaný, no druhá časť sa niesla jasne v duchu Američanov…
Rozhodili nás. Výborne sa pohybovali, boli vždy o krok pred nami, a to rozhodlo.

Myslíte si, že tréner Šupler po tomto zápase rozdelí vašu formáciu s Mariánom Hossom a Mariánom Gáboríkom?
To je naozaj na trénerovi. Mohli sme dať už aj šesť, sedem gólov, no nepadá nám to. Kouč vie, aký potenciál máme. Som si istý, že sila nášho útoku sa ešte len ukáže.

V čom to je, že vám to tam nepadá?
Hádam je to len o šťastí. Šance sme mali, hlavne v prvých 20 minútach. Potom prišiel útlm. Ako som už povedal, musíme si zápas rozobrať a poučiť sa.

V sobotu vás čaká duel proti Česku. Čo budete musieť zlepšiť?
Ešte nad tým nerozmýšľame. Potrebná bude pre nás hlavne regenerácia, dobrý tréning. Je jedno proti komu budeme hrať, potrebujeme body.

Dva zápasy so zámorskými súpermi sme nezvládli. Teraz prídu európske tímy, budú nám viac vyhovovať?
To si ani nemyslím. S A­meričanmi sme mali jasne vyhrať, sú to väčšinou mladí chlapci, ktorých musíme poraziť. Nepamätám si, že by Slovensko za posledné roky hralo tak zle.

Je chyba v systéme hry?
Ťažko povedať. Neviem, čo sa deje. Mali by sme na ľade dominovať, ale nič také sa nedeje. Od našej päťky sa napríklad očakáva, že stelíme tri, štyri góly za zápas, ale…

debata chyba