Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šatan odohral na MS 50. zápas

Jubilejný 50. zápas v elitnej kategórii MS v kariére odohral na moskovskom predmestí Mytišči proti Nemecku kapitán slovenskej reprezentácie Miroslav Šatan. Odchovanec topoľčianskeho hokeja debutoval na svetových šampionátoch pri slovenskej premiére vo Viedni v roku 1996.

01.05.2007 09:39
Miroslav Šatan Foto:
Slovenský reprezentant Miroslav Šatan upozorňuje rozhodcov na zranenie v tvári po zásahu jedného z Nórov. Píšťalka zostala nemá...
debata

Potom hral aj na MS 2000 v Petrohrade, 2002 vo Švédsku, 2003 vo Fínsku, 2004 v Čechách, 2005 v Rakúsku i teraz v Rusku. V 50. zápasoch na strelil 27 gólov a na ďalších 23 prihral, vrátane troch na súčasnom turnaji v Mytišči. „O tom, že hrám 50. zápas na MS som vôbec nevedel. Je to pekné, guľaté číslo. Počty zápasov nepočítam, rátajú sa najmä víťazstvá,“ povedal po zápase s Nemcami Miroslav Šatan.

Držiteľ kompletnej medailovej zbierky Slovenska zo svetových šampionátov, pri ktorých bol navyše vždy kapitánom, zažil v reprezentácii pekné i horšie chvíle. Stoosemnásťnásobný reprezentant (69 gólov) sa radoval zo všetkých medailí či postupových krokov medzi elitu, smútil na ZOH 2002 či po vyradení s Českom na ZOH 2006. Najväčšiu radosť prežíval v Göteborgu 2002, kde ako kapitán dvíhal nad hlavu pohár majstrov sveta.

„Prvý zápas z päťdesiatich na svetových šampionátoch, ktorý sa mi vybaví v hlave, je určite finále s Rusmi. Tento duel je u mňa na najvyššej priečke. Budeme tvrdo pracovať, aby prišli ďalšie podobné zápasy. Kvalitu na to máme a bude len na nás, čo na tohtoročnom turnaji dosiahneme,“ tvrdí Miroslav Šatan.

debata chyba