Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrdina Podhradský zavrel oči a dúfal

Druhý zápas, druhé hladké víťazstvo. Reprezentácia Slovenska si poradila s Nemcami a má istý postup do štvrťfinálovej skupiny. K trom bodom ju nasmeroval obranca nemeckého Frankfurtu Peter Podhradský. Exkluzívne z Moskvy od redaktora Pravda.sk.

30.04.2007 18:25
debata

„Neboli to žiadne výstavné góly, ale to je na takomto turnaji jedno. Podstatný je výsledok. Teší ma, že som sa presadil práve proti Nemcom, bolo to síce aj so šťastím, keďže puky sa ku mne dvakrát odrazili. Zavrel som oči a dúfal, aby to skončilo v sieti,“ vyjadril sa dvadsaťsedemročný obranca a pokračoval: „Na takomto podujatí to bol pre mňa životný zápas. Oslava byť zatiaľ nemôže, s chalanmi si dáme na hoteli džús a ideme ďalej,“ pripojil Podhradský.

Majster Slovenska so Slovanom z roku 2000 venoval svoje góly aj bývalému spoluhráčovi z bratislavského klubu a momentálne hviezde Los Angeles Kings Ľubomírovi Višňovskému, ktorý na šampionát nemohol prísť pre zranenie členka. „Ľubo je určite jeden z tých ľudí, ktorým ich venujem. Mám ho veľmi rád, môžem sa naňho vždy obrátiť. Stál pri mne, keď sa mi darilo, no i vtedy, keď mi to nešlo. Písal som si s ním pred zápasom a určite si zavoláme aj teraz,“ dodal Podhradský.

Branko Radivojevič
Branko Radivojevič Branko Radivojevič

Po zápase s Nórskom sa Branko Radivojevič označil za brzdu, v stretnutí s Nemeckom však už únavu skoro necítil. „Bolo to omnoho lepšie, nohy fungovali takmer na 100 percent. Do zápasu s Kanadou to bude hádam už dokonalé,“ povedal Radivojevič. Ľavý krídelník Minnesoty v zápase dvakrát zohrieval trestnú lavicu, pričom celkovo si Slováci odpočinuli na hanbe až osemkrát a tri razy mali Nemci výhodu presilovky 5 proti 3. „Našťastie, súper to nepotrestal, ale už sa nám to nemôže stávať. Hokejovo vyspelejšie krajiny ako Nemecko by ich určite premenili,“ priznal Radivojevič.

Július Šupler
Július Šupler Július Šupler

Víťazstvo nad nepríjemným súperom a postup do ďalšej fázy turnaja potešili aj trénera Júliusa Šuplera. „Som rád, že sme sa netrápili a dominovali. Pozitívom je fakt, že chlapci, ktorí prišli v priebehu šampionátu, zapadli do mužstva a odohrali dobrý zápas. Musíme si dávať pozor na zbytočné vylúčenia,“ konštatoval kouč reprezentácie.

debata chyba