Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Druhý krok. Šuplerovcov čakajú Nemci

Na slovenských hokejistov čaká v Moskve druhý zápas. Po tom, čo si bez väčších problémov poradili s Nórskom, čaká ich Nemecko, ktoré na úvod poriadne potrápilo Kanadu a prehralo po obrovskej hrúbke gólmana Kotschnewa 2:3. Priamo z Moskvy od redaktora Pravda.sk.

30.04.2007 06:30
debata

„Zápas s Kanadou som síce nevidel, ale viem, že Nemci budú veľmi nepríjemným súperom. Hrajú agresívne, zámorským štýlom. Musíme si dať na nich pozor, najmä  na brejkové situácie,“ konštatoval obranca Milan Jurčina. Opora Washingtonu Capitals sa spoločne s brankárom Branislavom Konrádom, obrancami Richardom  Stehlíkom, Tomášom Harantom, Dominikom Graňákom a útočníkmi Tiborom Melichárkom, Andrejom Podkonickým a Tomášom Surovým zúčastnila na večernom tréningu a uprednostnila ho tak pred návštevu cirkusu. Tento tréning bol vôbec prvý pre duo Marián Hossa a Pavol Demitra.

Slováci sa v prvom zápase na turnaji proti Vikingom okrem efektného útoku prezentovali čistou hrou, veď prvým vylúčeným hráčom bol Radovan Somík až v poslednej minúte zápasu. „Taký zápas som ešte nezažil,“ priznal sa kouč Július Šupler. Ten bude mať proti húževnatému súperovi k dispozícii už kompletnú zostavu so všetkými oporami z NHL. Do bránky pôjde po prvý raz na turnaji Karol Križan.

Tréner nášho súpera Uwe Krupp nemá vo výbere žiadneho hráča z NHL a s výnimkou Robina Breitbacha zo Servette Ženeva tvoria káder iba hokejisti z nemeckej DEL ligy. Pre zranenie či únavu zo sezóny sa mu postupne ospravedlnili hviezdy z NHL Olaf Kölzig, Marco Sturm a Dennis Seidenberg. Ďalší štyria hráči sú ešte stále v hre o Stanley Cup. Po zápase s Kanadou prišiel aj o brata Dennisa Seidenberga Yannica, ktorému spôsobil Shea Webber otras mozgu.

Predpokladaná zostava Slovenska: Križan – Jurčina, Harant, Chára, Podhradský, Štrbák, Starosta, Stehlík – Gáborík, Demitra, Hossa – Šatan, Kapuš,  Uram – Surový, Kováčik, Čiernik, Radivojevič, Kukumberg, Somík – Melichárek.

Vzájomné stretnutia proti Nemecku:
Slovensko – Nemecko 29 zápasov, 19 výhier, 1 remíza, 9 prehier, skóre: 75:53

debata chyba