Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Demitra: Mám hlad po hokeji a už sa teším

Slováci sú na MS už v plnej sile. Po Miroslavovi Šatanovi a Mariánovi Gáboríkovi sa k tímu pripojili ďalšie opory z NHL: Marián Hossa a Pavol Demitra. Podvečer si spoločne s ďalšími hráčmi voľne zatrénovali a predstavia sa aj v zápase s Nemeckom. Priamo z dejiska šampionátu od redaktora Pravda.sk.

29.04.2007 18:48
debata

„Som v Európe len pár dní, a tak stále ešte cítim časový posun a únavu. Som však rád, že sme si zatrénovali,“ konštatoval Marián Hossa. Rodák zo Starej Ľubovne, ktorý ako prvý Slovák v ére samostatnosti pokoril stobodovú hranicu, sa vrátil aj k úvodnému zápasu šuplerovcov na turnaji, proti Nórsku. „Bolo vidno, že je to prvý zápas na šampionáte a mužstvo sa len zohráva. Veľmi ma teší, že máme dvoch výborných brankárov, čo je dôležité. Prišiel som sem, aby som čo najviac chlapcom pomohol,“ pri­pojil Hossa.

Syn bývalého reprezentačného trénera a v súčasnosti generálneho manažéra tímu Františka Hossu dlhšie zvažoval svoju účasť na turnaji, no napokon sa do Moskvy rozhodol prísť. „Musel som si dať od hokeja na chvíľu pokoj a prečistiť si hlavu. To bol dôvod môjho vyčkávania, nešlo o zmluvu alebo o niečo podobné, ja totiž novú podpisavať nemusím. Chcem získať medailu, a bude mi jedno, či vyhrám tabuľku strelcov, alebo sa nepresadím ani raz,“ dodal Hossa.

Duel proti Nemecku bude prvý aj pre centra Minnesoty Pavla Demitru. Ten si tak po necelých dvoch týždňoch zahrá v jednom útoku po boku spoluhráča z klubu Mariána Gáboríka. „Už sa na to veľmi teším. Mám hlad po hokeji, cítim sa výborne a na zápas sa veľmi teším. Nemcov musíme zaskočiť rýchlym gólom, najlepšie dvoma, inak budú stále brániť a čakať na naše chyby,“ konštatoval Demitra, ktorého okrem túžby čo najskôr už hrať potešila aj skutočnosť, že sa po prílete vyhli dlhým moskovským zápcham. „Povedali nám, že to tu býva zlé, tak sme radi, že nás to minulo. V Moskve som prvýkrát, tak sa už teším. Jazyk veľmi neovládam, niečo si však ešte pamätám zo základnej školy,“ dodal so smiechom Demitra.

debata chyba