Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gáborík je na infúziách a hrať nebude

Slovenský hokejový tím nebude môcť v prvom zápase na majstrovstvách sveta v Moskve počítať so službami útočníka Minnesoty Wild Mariána Gáboríka, ktorý má probémy s črevnou virózou. Jeho štart v druhom dueli proti Nemecku je však pravdepodobný. Exkluzívne z Moskvy od redaktora Pravda.sk.

28.04.2007 12:14
debata

„Marián prišiel s problémami už do Ruska. Trápi ho črevná viróza, hnačky a navyše aj zvracal. Nasadili sme mu diétu, a museli sme mu dávať aj infúzie. Do rána sa jeho stav, našťastie, zlepšil, no proti Nórom hrať určite nebude,“ konštatoval Dalimír Jančovič.

Dlhoročný lekár slovenského tímu však mal aspoň pozitívnu správu k prípadnému štartu Gáboríka v druhom zápase C-skupiny proti Nemecku. „Do tohto duelu by mal byť už v poriadku a predpokladám, že bude hrať,“ dodal Jančovič.

Najlepší strelec Minnesoty v základnej časti NHL mal zdravotné ťažkosti už počas sezóny v zámorí, keď pre poranenie slabín pauzoval v 34 zápasoch. Aj napriek dlhému hernému výpadku nastrieľal v 48 stretnutiach 30 gólov a spoločne s Pavlom Demitrom vytvoril jednu z najúdernejších dvojíc profiligy.

debata chyba