Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Začíname. Prvým súperom je Nórsko

Vstup do veľkého turnaja býva ťažký a slovenskí hokejisti proti outsiderovi z Nórska rozhodne nechcú nič podceniť. Kvalita je síce na našej strane, no Vikingovia sú bojovníci a budú sa snažiť čo najviac znepríjemniť šuplerovcom premiéru na moskovskom turnaji. Priamo z dejiska šampionátu od redaktora Pravda.sk.

28.04.2007 06:34
debata

„Musíme hrať od prvej minúty naplno, nemôžeme si dovoliť súpera podceniť. Najlepšie by bolo, ak by sa nám podarilo streliť rýchlo dva-tri góly,“ zaprorokoval si útočník švédskej Luley Tomáš Surový, ktorý na tréningu nastupoval po boku osvedčeného dua Ivan Čiernik, Miroslav Kováčik. V bránke slovenského tímu sa s najväčšou pravdepodobnosťou predstaví mladý gólman Montrealu Jaroslav Halák. Opora švédskeho majstra z MoDo Karol Križan sa cíti síce už lepšie, no nechce riskovať prípadné zranenie.

„Slabiny mám už takmer v 100 percentnom poriadku. Mám to síce stále zafixované, ale trénovať a aj hrať sa s tým dá. Do bránky by však aj napriek tomu mal ísť na úvodný duel Jaro Halák,“ konštatoval Križan. K tímu sa po Miroslavovi Šatanovi pripojili zo zámorských posíl aj minnesotskí útočníci Branko Radivojevič a Marián Gáborík. Rýchlik divochov sa necítil po prílete v poriadku a sťažoval sa na virózu. Zápas by však mohol odohrať. Jeho spoluhráč Radivojevič sa sťažoval na niečo iné. „Prevoz v aute z letiska bol dosť zlý, všeobecne doprava v Moskve vyzerala katastrofálne,“ priznal Branko.

Nórsko by nemalo byť pre slovenský tím ťažkým súperom. Tréner Roy Johansen nemôže počítať s viacerými kľúčovými hráčmi na čele s Per-Age Skroderom a Tore Vikinstadom. „Slováci majú výborný tím plný hviezd z NHL, takže nás čaká veľmi silný súper. Nám navyše chýba sedem hráčov základnej zostavy. Budeme sa však snažiť a bojovať,“ priznal kouč Vikingov. 

Bilancia zápasov Slovenska a Nórska:
Slovensko – Nórsko 12 zápasov, 9 víťazstiev – 2 remízy – 1 prehra, skóre 55:20

Ako trénovali Slováci:

  • Brankári: Halák, Križan, Konrád
  • Bieli: Chára, Podhradský, Čiernik, Kováčik, Surový
  • Modrí: Jurčina, Stehlík, Šatan, Kapuš, Uram
  • Čierni: Štrbák, Starosta, Somík, Kukumberg, Melichárek
  • Červení: Graňák, Harant, Podkonický

Úvodné zápasy Slovákov medzi elitou:

1996: Kanada 3:3
1997: Rusko 2:2
1998: Taliansko 2:1
1999: Kanada 2:3
2000: Rakúsko 2:0
2001: Japonsko 8:4
2002: Poľsko 7:0
2003: Ukrajina 9:3
2004: Ukrajina 2:0
2005: Bielorusko 2:1
2006: Bielorusko 1:2

debata chyba