Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Oficiálna stránka: Slováci sú adepti na medailu

Oficiálna internetová stránka majstrovstiev sveta v hokeji ihwc.net sa v rámci predstavovania jednotlivých účastníkov moskovského šampionátu venovala aj Slovákom. Pod titulkom "Strelci by mohli zapáliť iskru slovenského úspechu" autor konštatuje, že Slováci sa ako tradične predstavia na šampionáte v silnom zložení.

27.04.2007 13:13
debata

A to najmä preto, že veľké mená z NHL neodmietli pozvánku. „Ak Slovákov podrží brankár, nie je dôvod domnievať sa, že svoju púť ukončia už vo štvrťfinále. V tíme je dostatok talentu, ale aj skúseností,“ píše ihwc.net.

Z trojice slovenských brankárov si stránka MS 2007 všíma najmä duo Jaroslav Halák – Karol Križan. Haláka (21) považuje za mladého dravého gólmana, ktorý presvedčil o svojich kvalitách v závere základnej časti sezóny v Montreale Canadiens, kde sa stal ako nováčik jednotkou a predtým bol v tíme Hamiltonu v AHL dokonca najlepším brankárom celej súťaže. Križan (26) je už v reprezentácii udomácnený a má svoj kredit. „Ak toto duo preukáže stabilnú výkonnosť, môže svojim spoluhráčom pripraviť dlhý pobyt na turnaji,“ uvádza ihwc.net.

Na čele slovenskej obrany stojí obor a kapitán Boston Bruins Zdeno Chára, ktorý naháňa súperom strach nielen svojimi rozmermi, ale aj efektívnosťou. Obrana je ďalej vystužená Milanom Jurčinom, ktorý sa v závere sezóny uviedol výbornými výkonmi v drese Washington Capitals. K najskúsenejším hráčom patrí v zadných radoch Slovákov Martin Štrbák, ktorý každoročne prichádza do reprezentácie zo silnej ruskej superligy. Ďalším slovenským dlháňom je mladík Richard Stehlík (22), od ktorého sa tiež očakávajú dobré výkony. Stránka si všimla aj skutočnosť, že v zostave nie je dlhodobo najlepší slovenský obranca Ľubomír Višňovský, ktorého prehľad v hre a výborné narábanie s pukom môžu v Moskve jeho spoluhráčom chýbať.

Mená zo slovenského útoku sú dobre známe celému svetu a rovnako známe je aj to, čo ich nositelia na ľade dokážu. Ihwc.net pripomína kapitána majstrov sveta z Göteborgu Miroslava Šatana, ďalej stobodového útočníka Atlanty Mariána Hossu ako aj nositeľov myšlienky a gólov v hre Minnesoty Mariána Gáboríka a Pavla Demitru. Medzi topútočníkov slovenského výberu zaradili aj Tomáša Surového, Radovana Somíka, Ladislava Nagya a Richarda Zedníka, pričom poslední dvaja menovaní napokon na šampionát z objektívnych dôvodov nemohli pricestovať. „Všetky tieto mená sú zárukou obrovskej útočnej hrozby počas celých 60 minút zápasu. Sú to individuality, ktoré dokážu rozhodovať zápasy aj v samostatných nájazdoch,“ chváli slovenských útočníkov ihwc.net.

V závere autor článku konštatuje, že v súčasnej sile by mali Slováci bojovať o medaily. Každý iný výsledok by mal byť považovaný za sklamanie.

Tichonov favorizuje aj Slovákov

Bývalý skvelý hokejový tréner Viktor Tichonov, v súčasnosti už v dôchodkovom veku, považuje Slovensko za jedného z favoritov majstrovstiev. Tréner siedmich mužstiev ZSSR, ktoré získali tituly majstrov sveta, však nechce tipovať, kto získa svetový titul. "Kanaďania sú favoritmi každého turnaja. Teraz to nebude inak. Atraktívnu hru očakávam aj od Slovákov, ktorí priviezli veľmi kvalitnú zostavu.

Vo finálových zápasoch Euro Hockey Tour sa v dobrom svetle javili Švédi. Dobré výkony očakávam aj do nášho mužstva. Viem, že hráči chcú priniesť fanúšikom úspech. Predpokladám, že šampionát bude bez prekvapení. Psychológia nehrá veľkú úlohu," povedal Tichonov.

debata chyba