Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

MS: Križan už v Moskve trénoval naplno

Slovenskí hokejisti majú za sebou už druhý tréning v dejisku majstrovstiev sveta. V hale Mytišči, kde zohrajú všetky svoje duely v základnej časti šampionátu, trénovali zverenci trénera Júliusa Šuplera 45 minút. Na ľade sa na rozdiel od stredy predstavilo už všetkých 19 hokejistov.

26.04.2007 13:07
debata

Nechýbal teda ani brankár Karol Križan, ktorý po návrate z finále play off vo Švédsku hlásil problémy so slabinami. „Ešte tie slabiny trochu cítil, ale podstatné je, že už môže ísť do plnej záťaže,“ informoval hovorca slovenskej výpravy v Moskve Peter Dobiaš.

V piatok predpoludním vzbudila pozornosť informácia o donominovaní útočníka Mareka Urama. Strojca finálového úspechu Slovana Bratislava v Slovnaft extralige už aj pricestoval do Moskvy. Pôvodne tréneri rátali s príchodom Ladislava Nagya z Dallasu, ale keďže zranenie mu nedovolilo štart na MS 2007, na „čakačke“ na Slovensku bol pripravený cestovať za spoluhráčmi do Ruska podľa pôvodnej dohody František Skladaný. „Napokon sa tréneri zhodli, že príde Uram, aby takýto skúsený hráč nezostal len v pozícii ďalšieho náhradníka,“ komentoval Dobiaš.

O konečnej podobe súpisky Slovenska pre začiatok šampionátu sa rozhodne v priebehu štvrtka. Do večera musia Slováci rovnako ako ostatné tímy predložiť zoznam minimálne 15 korčuliarov a 2 brankárov. Keďže po príchode piatich hráčov z NHL bude mať Šupler k dispozícii až 22 korčuliarov a 3 brankárov, dvaja útočníci sa nezmestia na základnú súpisku (podľa pôvodnej dohody by malo ísť o Podkonického a zrejme Urama) a súboje základnej časti budú pozerať z tribúny.

Vo štvrtok popoludní majú hokejisti osobné voľno a regeneráciu. Na programe je aj portrétové fotografovanie pre potreby IIHF. Večer absolvujú hráči predšampionátovú inštruktáž so supervízorom IIHF Jurajom Okoličánym, ktorý spresní výklad niektorých pravidiel.

Slovenskí hokejisti začínajú svoje vystúpenie v Moskve v sobotu 28. 4. od 18.15 h SELČ v C-skupine duelom proti Nórsku. Na tento zápas by už mali byť k dispozícii aj útočníci z NHL Miroslav Šatan, Marián Gáborík a Branko Radivojevič. Až po tomto súboji priletia do Moskvy aj Pavol Demitra a Marián Hossa.

debata chyba