Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Odohral jeden zápas a ide na šampionát

Prišiel, odohral jeden prípravný zápas a cestuje na majstrovstvá sveta. Obranca Tomáš Harant prekĺzol do nominácie hokejovej reprezentácie na poslednú chvíľu. "Cítim sa príjemne, je to pre mňa satisfakcia za nevydarenú sezónu," hovoril Harant krátko po tom, čo sa dozvedel, že cestuje do Moskvy.

26.04.2007 06:57
debata

Žilinský rodák, ktorý už stihol legionárčiť v Česku i Dyname Moskva, mal pred rokom namierené do Švédska. Nečakane však dostal ponuku z NHL a neodolal jej – podpísal ročnú zmluvu s New Jersey Devils.

Do zámoria odišiel v nádeji, že na vlastnej koži okúsi najprestížnejšiu ligu na svete. Nestalo sa. Celú sezónu odohral na farme v Lowelli. Hoci sa mu nedarilo podľa predstáv, v 54 zápasoch nazbieral slušných 24 bodov. Keď Lowell vypadol z play off AHL, ozval sa reprezentačný tréner Július Šupler. „Prišlo to ako blesk, počas sezóny som totiž s trénerom ani raz nehovoril. Nebolo o čom premýšľať – hneď som povedal, že prídem,“ opisuje obranca, ktorý si premiéru na MS odbil vlani v Rige.

Do Košíc prišiel napriek tomu, že nomináciu nemal istú. „Tréner mi povedal, že sa musím ukázať v zápase proti Bielorusku a potom sa rozhodne,“ naznačil Harant. Hrozilo mu, že po urýchlenom návrate z Ameriky odohrá jeden zápas a napokon ostane doma. „Stálo mi to za to. Aj za ten jeden zápas proti Bielorusku by som bol vďačný,“ tvrdí bek, ktorý v sobotu dovŕši 27 rokov. Práve v ten deň hrá Slovensko prvý zápas na MS proti Nórsku.

Na ľade v hale Mytišči by nechýbal ani Miroslav Hlinka, v poslednom prípravnom zápase si však poranil väzy v kolene. „Hneď som vedel, že šampionát je stratený. Tieto momenty poznám, zopár zranení som už mal,“ povzdychol si s trpkosťou v hlase. ,,Do smiechu mi nie je, ale som rád, že aj v pokročilom hokejovom veku som bojoval o nomináciu," doplnil 34-ročný center, v ktorého zbierke nechýba zlatá medaila z Göteborgu 2002.

O reprezentačný dres chce bojovať naďalej. „Je jedno, koľko má hokejista rokov, ak má výkonnosť. Tentoraz mi asi nebolo súdené ísť na šampionát, ale budem sa snažiť zase na budúci rok. V tomto som ako burina, mňa nevypália. Treba mať stále nejaké ciele a bojovať o ne,“ vravel odhodlane Hlinka. Hoci v Moskve si nezahrá, výberu Júliusa Šuplera bude držať palce. „Tvorí sa výborný tím a dúfam, že chalani privezú z Ruska medailu,“ želá si útočník Pardubíc.

debata chyba