Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čiernika colníci nechceli pustiť

Hokejový reprezentant Slovenska Ivan Čiernik mal menšie problémy pri vstupe do Ruska, kam priletel v stredu s výpravou pred majstrovstvami sveta. Na moskovskom letisku po vyše dvojhodinovom charterovom lete ho po menšom vysvetľovaní s colníkmi napokon do krajiny pustili.

25.04.2007 15:47
debata

Ako informuje internetový portál Slovenského zväzu ľadového hokeja www.szlh.sk, Čiernik mal síce víza v poriadku, ale jedna strana v jeho pase bola poškodená. Napokon sa všetko vyriešilo a slovenský útočník odišiel s výpravou ubytovať sa do hotela Kosmos.

Chára kapitánske céčko nepotrebuje

Zdeno Chára má za sebou prvú sezónu s céčkom na drese Bostonu Bruins, v utorok nastúpil ako kapitán aj za Slovensko v prípravnom zápase proti Bielorusku a je jedným z adeptov na líderskú pozíciu aj na svetovom šampionáte v Moskve. Tridsaťročný rodák z Trenčína sa pozícii kapitána nebráni, ale to preňho nie je dôležité.

„Snažím sa hrať svoju hru, hrám za Slovensko. Nie je dôležité, či mám na drese céčko, dôležitejšie je, za koho hrám. Pre mňa je cťou reprezentovať. Nechápem to tak, že teraz prídem a na ľade budem robiť všetko. Nebolo by to férové voči ostatným. Na céčko na drese si nepotrpím,“ hovoril po zápase v Košiciach Zdeno Chára.

Hráč Bostonu nastupoval proti Bielorusom v obrannej dvojici spolu s Petrom Podhradským, na ľade Steel Arény nechýbal pri oslabeniach či presilovkách. Okrem defenzívnych činností je v NHL prínosom pre tím aj v početných výhodách, keď chodí pred bránku cloniť či tvrdo strieľa od modrej. V reprezentácii necháva Chára, kde bude pri presilovkách hrať, na trénera Šuplera: „Uvidíme, kde ma bude potrebovať. Na šampionáte v Moskve sa formácie trochu pomenia. Dnes sme skúšali nejaké varianty. Ja môžem hrať presilovky pred bránkou i na modrej.“

Na Cháru čaká šiesty svetový šampionát. Za Slovensko nastúpil na MS 1999, 2000, 2001, 2004 i 2005. Pred začiatkom turnaja v Moskve necíti žiadnu nervozitu. „Určite bude nálada pred MS stúpať, ale verím, že nebudeme nervózni,“ dodal Chára.

debata chyba