Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Košiciach rozdajú miestenky na MS

Hokejovou témou dňa je zoštíhlenie. Reprezentáciu Slovenska i realizačný tím čaká v Košiciach najťažší deň prípravnej fázy pred odchodom na majstrovstvá sveta. V utorok večer proti Bielorusku absolvujú hráči posledný zápasový test. Po ňom tréneri určia, kto odletí v stredu do Moskvy a kto sa s reprezentáciou po prípravnom bloku rozlúčia.

24.04.2007 12:10
debata

Posledné dni sa niesli v znamení príjemných správ v súvislosti s príchodom hráčov z NHL. Šuplerovi pribudli piati kvalitní útočníci (Mariánovia Hossa a Gáborík, Pavol Demitra, Miroslav Šatan, Branko Radivojevič), možno príde i Richard Zedník. Do ruskej metropoly prídu v rôznom čase, niektorí možno nestihnú prvý zápas v sobotu proti Nórsku, a tak tréneri musia brať do úvahy viaceré možnosti.

„Ono to tak býva, že radosť sprevádza niekedy aj smútok. Záujem hviezd reprezentovať, ktorý nás všetkých veľmi teší, zároveň znamená, že niektorí hráči sa do nominácie nezmestia. Veľmi dobre viem aj to, že každého, kto nepocestuje na šampionát, sa to dotkne. Všetci, ktorí sa zapojili do prípravy, si zaslúžia úctu. Veľmi si vážim, čo odviedli pre národný tím. Hokejový život prináša i takéto neľahké situácie,“ konštatoval tréner Július Šupler pred večerným rezom.

Situácia s brankármi sa už vyjasnila – cestuje trio Jaroslav Halák, Karol Križan a Branislav Konrád. Pre Haláka a Konráda sú to prvé majstrovstvá sveta. Križana v pondelok vy­šetrili magnetickou rezonanciou v košickej Fakultnej nemocnici. „Vyšetrenie vylúčilo poškodenie svalu – priťahovača stehna, Karol ešte nemôže absolvovať plnú záťaž. Na doliečenie potrebuje niekoľkodňový individuálny tréning s rehabilitáciou. Zápas proti Bielorusku vynechá, do začiatku majstrovstiev sveta by však mal byť už v poriadku,“ informovala internetová stránka SZĽH.

Kryštalizuje sa aj zloženie obranných dvojíc. Z desiatich pôjdu do Moskvy ôsmi, dvaja ostanú doma. „Na taký dlhý a náročný turnaj rátame so štyrmi dvojicami,“ naznačil Šupler.

Najviac bude škrtať medzi útočníkmi – v zostave ich bude trinásť. Z hráčov NHL sa črtajú dve útočné formácie, voľný je už aj Ladislav Nagy z Dallasu, ktorý vypadol s Vancouverom. A tak na posledné otázniky dá odpoveď večerný zápas. Po ňom sa nominačný rébus vyjasní.

Slovensko má z vlaňajších majstrovstiev sveta na Bielorusko nepríjemné i príjemné spomienky. V základnej skupine mu zverenci Františka Hossu podľahli 1:2, čím si skomplikovali situáciu. Bielorusko im však pomohlo, keď v osemfinálovej skupine vyhralo nad Švajčiarskom (remíza by oboch posunula do štvrťfinále na úkor Slovenska). Z doterajších deviatich zápasov šesť vyhralo, dva prehralo, jeden remizovalo.

Vypredaná Steel Aréna sa teší na hokejový sviatok. V Košiciach slovenská reprezentácia ešte prípravný zápas nehrala. Od čias, keď tam v roku 1969 vyhralo Československo nad Kanadou 4:1, už uplynulo 38 rokov.

debata chyba