Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Forsberg: Na hokej nemám vôbec chuť

Švédsko nastúpi na hokejových majstrovstvách sveta v Moskve bez Petra Forsberga. "Svoje rozhodnutie som už oznámil aj trénerovi Bengtovi-Akemu Gustafssonovi," povedal Forsberg v rozhovore pre denník Expressen.

22.04.2007 22:30
debata

Švéd má za sebou náročnú sezónu, ktorú poznačili časté zranenia. Vo Philadelphii zažil veľké sklamanie, klub bol tentoraz jedným z najslabších v súťaži. S vedením Flyers sa dohodol na výmene a zamieril do Nashvillu, kde zažil v prvom kole play-off ďalšie sklamanie. Predators si brúsili zuby na Stanleyho pohár, napokon si ich vylámali na San Jose.

„Sklamanie je veľké, táto sezóna nebola veľmi vydarená. Nie je to iba moja chyba, že sme vypadli. Momentálne na hokej nemám žiadnu chuť,“ dodal Forsberg, ktorý váha aj nad pokračovaním kariéry. Zatiaľ sa definitívne nerozhodol, v hre je aj možnosť návratu do rodného Örnsköldsviku, kde by obliekal dres majstrovského MODO. „Zatiaľ ešte neviem, čo bude,“ dodal pre Expressen Forsberg, ktorý v najbližších týždňoch ešte ostane v zámorí.

Švédom, ktorí v Moskve budú obhajovať vlaňajšie prvenstvo, nepomôže na šampionáte pre zdravotné problémy ani obranca Kim Johnsson z Minnesoty a pravdepodobne ani Niclas Hävelid z Atlanty. Uviedol to tréner troch koruniek Bengt-Ake Gustafsson, ktorý má z NHL zatiaľ k dispozícii iba Alexandra Steena z Toronta.

debata chyba