Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Do Moskvy príde Šatan, Demitra i Gáborík!

Skvelé správy! Slovenský hokejový tím posilní na majstrovstvách sveta v Moskve kvarteto hviezd zo zámorskej NHL Miroslav Šatan, Pavol Demitra, Marián Gáborík a Branko Radivojevič. Dlhoročný kapitán slovenskej hokejovej reprezentácie a útočník NY Islanders Miroslav Šatan sa pripojí k tímu v piatok.

22.04.2007 11:12
Miroslav Šatan a Jozef Stumpel
Miroslav Šatan a Jozef Stumpel
debata

Šatan to potvrdil pre Pravdu, a v dejisku šampionátu tak bude už pred prvým zápasom Slovenska na turnaji proti Nórsku. Odchovanec topoľčianskeho hokeja má kompletnú zbierku medailí, keď najskôr v Petrohrade v roku 2000 priviedol ako líder družinu trénera Jána Filca k strieborným medailám, o dva roky neskôr, v Göteborgu ku zlatu a o rok neskôr vo Fínsku získal so spoluhráčmi bronz.

Minnesotské trio Gáborík, Demitra, Radivojevič sa po prehre v 1. kole play-off s Anaheimom podobne ako Šatan rozhodlo predĺžiť si sezónu a potešiť hokejových fanúšikov. „Vždy je to skvelý pocit reprezentovať a veľmi sa na to teším, v mojom prípade dvojnásobne, keďže som takmer pol sezóny neodohral pre zranenie,“ vyjadril sa pre zámorské média jeden z najrýchlejších hráčov ligy Gáborík.

Generálny manažér divochov Doug Riseborough síce svojim hviezdym útočníkom štart na MS neodporučil, no oni sa rozhodli inak. „Síce mi radil, nech nejdem, ale ja som skôr počúval Paľa…Do Mosvky sa však chystá viacero hráčov z nášho tímu, takže nie sme jediní,“ dodal Gáborík.

debata chyba