Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Hossa o MS: Musím si to premyslieť

Najproduktívnejší slovenský hokejista uplynulého ročníka NHL Marián Hossa už v zámorí dohral. Jeho Atlanta vypadla v prvom kole play-off s New Yorkom Rangers hladko 0:4 na zápasy. Hossa sa zatiaľ nerozhodol, či posilní národný tím na blížiacich sa majstrovstvách sveta v Moskve.

20.04.2007 05:33
debata

Blíži sa šampionát, čo odpoviete na otázku trénera Šuplera, či posilníte jeho výber na majstrovstvách sveta v Moskve?
Že o štarte na šampionáte budem uvažovať. Teraz prežívam veľké sklamanie, je iba deň po našom vypadnutí z play-off a moje myšlienky sú všelijaké.

Čo budete zvažovať?
Musím si premyslieť, čo chcem, čo bude pre mňa lepšie. Spýtam sa sám seba, či mám chuť reprezentovať. Ak sa totiž rozhodnem cestovať na majstrovstvá sveta, chcem byť o tom vnútorne presvedčený, aby som mohol hrať na sto percent.

Aký dlhý čas potrebujete na premýšľanie?

To sa teraz ťažko odhaduje. Zopár dní. Musím si trochu oddýchnuť a prísť na iné myšlienky.

Z vášho hlasu cítiť veľké sklamanie. Bolí vás bleskové vypadnutie s Rangers po štyroch zápasoch?
Všetci sme sklamaní, smutní a prekvapení, že sme v play-off skončili
tak rýchlo. Odohrali sme dobrú základnú časť, ale play-off sme nezvládli.

Vaši spoluhráči priznali, že jazdci postúpili zaslúžene. Čím vás zaskočili?
Dobre sa na nás pripravili, výborne bránili a hlavne vedeli presne rozohrať. Posielali si puky do jazdy a vedeli spraviť poriadny vietor v našom obrannom pásme. Hrali ako tím a dokázali využiť svoje šance. My sme sa, naopak, trápili.

V základnej časti ste boli najproduktívnejším hráčom tímu, v play-off ste však získali iba bod za asistenciu a šesť mínusiek.
So svojími výkonmi vôbec nie som spokojný, sériu proti Rangers som si predstavoval úplne inak. Z našej hry sú sklamaní všetci, vrátane mňa.

Čo vám povedal tréner Bob Hartley po vypadnutí?
Ešte nič. Po zápase v kabíne nerozprával…

Stretli ste sa po zápase s mladším bratom Marcelom, ktorý s Rangers postúpil
Áno, ale iba na krátko. Podali sme si ruky, pogratuloval som mu a zaželal, nech sa so svojím tímom dostane v play-off čo najďalej.

Marián Hossa v číslach

**100 **- bodov nazbieral v základnej časti uplynulej sezóny NHL. Utvoril si osobné maximum, ako najlepší Európan skončil v kanadskom bodovaní ligy na
6. mieste.

43 - gólov strelil v uplynulej sezóne (6. miesto v NHL). Už šiesty raz v kariére prekonal hranicu 30 gólov, jeho maximom je 45 zásahov spred štyroch rokov.

1. - miesto obsadil v tabuľke strelcov aj v produktivite Atlanty. Aj vďaka jeho bodom sa klub prvý raz v histórii prebojoval do play-off.

0 - Stanleyho pohárov. Sedemkrát sa dostal do play-off, z toho päťkrát vypadol hneď v 1. kole – štyrikrát v drese Ottawy, raz s Atlantou. Pred štyrmi rokmi jeho Ottawa vypadla v semifinále play-off s New Jersey až po prehre v siedmom zápase série. Práve New Jersey napokon získalo cennú trofej.

debata chyba