Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Choď a uč sa, vyprevadili Haláka

Má len dvadsaťjeden rokov, za prvé mužstvo Slovenska neodchytal ešte ani zápas, no aj tak bol na včerajšom zraze hokejovej reprezentácie v centre pozornosti médií. "Budem si musieť na to zvyknúť," zahlásil nesmelým hlasom brankár Jaroslav Halák.

17.04.2007 05:30
debata

Bratislavský rodák prežíva výnimočnú sezónu. „Pred jej štartom som si prial, aby som dobre zachytal v Hamiltone, nerátal som s tým, že sa predstavím v zápase hviezd AHL, ani s tým, že sa dostanem do prvého tímu Montrealu.“

A ako bonbónik na záver prišla pozvánka do kempu slovenskej reprezentácie pred majstrovstvami sveta. „Minulý utorok si ma zavolal na debatu generálny manažér Canadiens a spýtal sa, či by som chcel ísť. Odvetil som kladne, klub ma uvoľnil. Nech zbieram skúsenosti,“ opisoval.

Na Slovensko priletel v sobotu s priateľkou a siedmimi taškami, za dva dni stihol akurát navštíviť príbuzných. V kabíne poznal iba zopár tvárí. „To nevadí, zoznámim sa,“ dodal s úškrnom.

Reprezentačný dres mal na sebe zatiaľ iba v juniorských kategóriách. Na MS hráčov do 18 rokov v roku 2003 v Rusku ho vyhlásili za najlepšieho gólmana šampionátu, Slováci získali striebro, keď ich až vo finále zastavila Kanada. O pár týždňov neskôr si Haláka v drafte NHL vybral z 271. miesta Montreal. Na dvoch šampionátoch (2005 a 2006) hájil farby slovenskej dvadsiatky. Teraz sa črtá premiéra medzi seniormi.

„Určite sa chcem dostať do tímu a budem rád, keď si v Moskve zachytám,“ podotkol skromne. Po odrieknutí trojice Budaj, Staňa, Lašák sú však jeho šance na účasť vysoké. „Keď ma pošlú do bránky, pripravím sa na to a budem chytať čo najlepšie. Zatiaľ na to nemyslím.“

Po týždni oddychu sa mladý gólman (22. narodeniny oslávi v deň, keď je v Moskve na programe finále MS) tešil na tréning na ľade trenčianskeho MG Rinku. Rád by si zachytal aj v jednom z dvoch prípravných zápasov, ktoré tím Slovenska odohrá tento týždeň (v stredu vo Viedni proti Rakúsku, vo štvrtok v Skalici proti Lotyšsku). „Chcem sa rýchlo dostať opäť do pohody,“ dodal Halák.

debata chyba