Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Colorado nepustilo Skrastinša na šampionát

Obranca tímu NHL Colorado Avalanche Karlis Skrastinš neposilní Lotyšsko na nadchádzajúcich hokejových majstrovstvách sveta v Moskve. Na Lotyšskú hokejovú federáciu prišiel fax, v ktorom vedenie Avalanche vysvetľuje svoj zamietavý postoj.

13.04.2007 20:20
debata

Skrastinš nemôže posilniť tím trénera Olegsa Znaroksa, pretože má problémy s kolenom, pre ktoré vynechal aj niekoľko zápasov záveru základnej časti NHL.

Jeden z kľúčových mužov obrany Colorada by sa mal podrobiť liečbe a vylúčená nie je ani operácia. Lotyši zatiaľ nevedia, či do Moskvy pocestuje útočník Los Angeles Rajtis Ivanans.

**====== Šachrajčuk unavený po náročnej sezóne, na MS nepôjde ======

**

Ukrajinská hokejová reprezentácia sa na šampionáte bude musieť zaobísť bez Vadima Šachrajčuka. Skúsený hokejista ako príčinu svojej neúčasti na šampionáte uvádza psychické a fyzické vyčerpanie po náročnej sezóne. „Pochopil som, že moja kondícia nie je dobrá na účasť na svetovom šampionáte,“ povedal Šachrajčuk, po tejto sezóne už bývalý kapitán moskovského Dinama. Ukrajinec síce z Dinama odchádza, aj naďalej by však chcel pôsobiť v ruskej superlige.

**====== Bielorusi zatiaľ nemôžu počítať s Kosticynom ======

**

Tréner bieloruskej hokejovej reprezentácie Curt Fraser zatiaľ nemá k dispozícii pre svetový šampionát útočníka Montreal Canadiens Andreja Kosticyna. Vedenie Habs mladého Bielorusa neuvoľnilo, pretože chce, aby pomohol farmárskemu Hamiltonu v AHL. Dvadsaťdvaročný rodák z Novopolocka však po vyradení Bulldogs v play off dostane možnosť, aby sa pridal k bieloruskej reprezentácii.

„Teší nás záujem o účasť Kosticyna na MS. Vieme, že Andrej môže pomôcť bieloruskému tímu a účasť na šampionáte je pre neho cennou skúsenosťou. Náš farmársky tím si však vybojoval postup do play off a Andrej je potrebný v tomto tíme. Ak sa klubová sezóna skončí, my ho hneď uvoľníme pre potreby bieloruskej reprezentácie,“ píše sa v liste, ktorý Bieloruskej hokejovej federácii poslalo vedenie Montrealu. Kosticyn v tejto sezóne v prvom tíme Montrealu nastúpil na 22 stretnutí NHL, v ktorých dal gól a na ďalších 10 prihrával.

debata chyba