Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fanúšikovia sa s Demitrom rozlúčia vo štvrtok, prísť by mali i hráči NHL

Vo štvrtok 15. septembra sa zmení Trenčín na smútočné mesto. Po celý deň sa budú môcť Slováci lúčiť na tamojšom zimnom štadióne s hokejovou legendou Pavlom Demitrom. Útočník ruského klubu KHL Lokomotiv Jaroslavľ zahynul aj so všetkými spoluhráčmi a členmi realizačného tímu pri leteckom nešťastí. Šesť dní od tragédie je už jasné, ako bude prebiehať rozlúčka s jedným z najlepších hokejistov, akého kedy Slovensko malo.

12.09.2011 11:39
Demitra pozostatky 4 Foto:
Portrét Pavla Demitru na letisku v Bratislave.
debata (2)

„Na úvod chcem povedať pre pochopenie všetkých, že odišiel nielen akcionár Dukly Trenčín, ale hlavne skvelý kamarát a priateľ. Palino bol výnimočný človek, ktorý s každým vychádzal dobre,“ povedal na úvod tlačovej konferencie prezident HK Dukla Jozef Mitocha.

Niekdajší primátor Trenčína a šéf organizačného tímu poslednej rozlúčky Branislav Celler následne uviedol: „Rozlúčka sa uskutoční vo štvrtok 15. septembra o 15:00. Nakoľko očakávame, že do Trenčína pricestujú tisíce fanúšikov, štadión bude otvorený už od 10:00. V strede arény bude vystavená rakva s pozostatkami Paľa Demitru. O 14:00 sa priestor okolo rakvy uzavrie, aby sa s Palinom mohla rozlúčiť rodina, jeho kamaráti a spoluhráči.“

Na poslednej rozlúčke s výnimočným hráčom a človekom by sa okrem hokejistov spod Tatier malo zúčastniť i viacero Demitrových spoluhráčov z NHL. „Konkrétne mená ešte zverejňovať nebudem, pretože všetko je len vo fáze vybavovania. Zámorských hráčov kontaktuje Róbert Švehla. Samozrejme, slovenskí hokejisti a Paľovi kamaráti na rozlúčke chýbať nebudú,“ pripojil Celler.

Keďže sa očakáva, že na pietnu rozlúčku môžu prísť až desaťtisíce fanúšikov, Celler odporúča, aby nielen Trenčania, ale aj obyvatelia celého regiónu využili prostriedky hromadnej dopravy, keďže okolie štadióna bude uzavreté. „Dostať sa autom k štadiónu bude nemožné,“ prezradil Celler a pokračoval: „Vytvoríme viacero záchytných parkovísk na okraji mesta, v okolí štadióna bude premávať špeciálne vytvorená kyvadlová doprava, ktorá fanúšikov vyloží v blízkosti arény, následne prejdú kúsok cesty pešo. Predpokladáme, že štadión, ktorého kapacita je 6500 divákov, sa zaplní nielen na tribúnach, ale aj na ploche. V blízkosti rakvy bude vyhradených 500 miest pre blízkych pozostalého, všetky ostatné miesta budú určené pre verejnosť.“

Posledná rozlúčka s Pavlom Demitrom sa skončí vo štvrtok v podvečerných hodinách. V piatok bude nasledovať pohreb v kruhu rodiny. „Rozlúčka bude pietna a veľmi dôstojná, teda taká, akú si náš Palino zaslúži,“ dodal Branislav Celler.

Život a smrť Pavla Demitru
Život a smrť Pavla Demitru Život a smrť Pavla Demitru
2 debata chyba