Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Trenčín sa obliekol do čierneho. Paľo, ďakujeme! odkazujú fanúšikovia

Oblečení v čiernom alebo dresoch Dukly prichádzali obyvatelia Trenčína pred zimný štadión, aby si spoločne uctili pamiatku Pavla Demitru. Nad vchodom štadióna viala čierna zástava, vedľa vchodových dverí Demitrova fotka s nápisom "Paľo, ďakujeme!" Na chodníku každou minútou pribúdali horiace sviečky a kahančeky. Smútili všetci, mladí či starí, aj dospelým chlapom sa objavili v očiach slzy.

07.09.2011 21:07
Trenčín, Demitra, tragédia Foto:
Hokejový Trenčín spomína na Pavla Demitru.
debata

„Stretávali sme sa na štadióne, pozdravili a už je po všetkom, už tu viac nebude. Určite si budem vždy pamätať, ako dokázal rozhodnúť nájazdy, ako hral na majstrovstvách sveta, tých okamihov je strašne veľa, to sa nedá ani spočítať,“ vravel ôsmak Frank Osvald, ktorý hráva za starších žiakov trenčianskej Dukly.

„Som z toho zlomený, bol to super hráč, skutočná hviezda, dokázal toho veľa spraviť pre Slovensko. Spomínam si, ako pekne hral v Helsinkách alebo vo Vancouvri. Bude nám veľmi chýbať,“ spomínal na Demitru Igor Kašaj z Nového Mesta nad Váhom.

Jana Tureková z Trenčína chodieva na hokej len sviatočne, ale aj keď už ťahá k päťdesiatke, stále je veľkým priaznivcom trenčianskeho klubu. O Paľovi Demitrovi hovorí ako o ikone, bol symbolom dobrého hokejistu a dobrého človeka zároveň, nebol bitkár a hral krásny hokej.

Na pietnej spomienke za Pavlom Demitrom sa... Foto: TASR
Trenčín, Demitra, tragédia, Hossovci Na pietnej spomienke za Pavlom Demitrom sa zúčastnili aj František Hossa s manželkou Marikou.

„Keď som to počul, myslel som si, že to je nejaký zlý vtip, nedalo sa tomu veriť. Bol som akurát na ľade v Púchove, celý Púchov stíchol, keď sa rozšírila táto správa. Asi najviac si pamätám jeho gól proti Slovanu Bratislava, veľmi urobil pre Slovensko aj na majstrovstvách sveta. Je to veľká strata,“ povedal Peter Hebr, jeden z bubeníkov Fanklubu trenčianskej Dukly.

"Zaspomínajte si na Pavla Demitru ":[http://tema.pravda.sk/…tru-773.aspx]

Čierne zástavy včera podvečer zaviali aj na Základnej škole Centrum II. v Dubnici nad Váhom. Paľo Demitra je jej absolventom, jeho meno a fotky je už roky v sieni slávy vo vstupných priestoroch školy. Škola chce teraz požiadať o názov s jeho menom.

„Paľo Demitra preslávil túto školu, a vďaka nemu zostala športovou školou, hoci pred rokmi boli úvahy o jej zrušení. Boli by sme radi, keby sme získali čestný názov Základná škola Pavla Demitru, aby i ho aj ďalšie generácie mladých hokejistov mohli pripomínať,“ povedal riaditeľ Základnej školy Centrum II. v Dubnici nad Váhom Ferdinand Brunovský.

Bratislavčania môžu kondolovať v Primaciálnom paláci

Bratislavčania môžu od štvrtka dopoludnia kondolovať rodine kapitána slovenskej hokejovej reprezentácie Pavla Demitru, ktorý v stredu tragicky zahynul pri leteckom nešťastí v Ruskej federácii. Ako informoval hovorca bratislavského primátora Ľubomír Andrassy, fanúšikovia výnimočného hráča, človeka s veľkou charizmou, sa môžu osobne zapísať do vystavenej kondolenčnej listiny a na znak spoluúčasti s jeho rodinou môžu zapáliť sviečky v historických priestoroch Primaciálneho paláca.

Ako prvý kondoloval primátor Milan Ftáčnik. Mesto v súvislosti s touto tragickou udalosťou vztýčilo čiernu zástavu pri Zimnom štadióne Ondreja Nepelu, na ktorom Pavol Demitra naposledy viedol slovenský tím v kapitánskom „céčku“.

Hokejový Trenčín sa odel do čierneho.
Hokejový Trenčín spomína na Pavla Demitru.
+3Hokejový Trenčín spomína na Pavla Demitru.
debata chyba