Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hokejový cirkus

Najskôr to vyzeralo na atraktívne hokejové safari v lone tatranskej prírody. Československý Lev proti ruskému medveďovi. KHL v Poprade. Dobrý hokej a hviezdy na dosah. Pekná vízia...

29.07.2010 19:26
HC Lev, tréning Foto:
"Levíčatá" trénovali zbytočne. Za Poprad hrať KHL nebudú.
debata (7)

Ruská KHL chce zvýšiť svoju prestíž a tlačí sa na západ. Zatiaľ si ju všetci úspešne držia od tela. Boja sa, že z domácej ligy sa stane odstrkovaná súťaž. Len Slováci sa dali kúpiť. Extraligovým klubom stačilo 50-tisíc eur a hokejový zväz sa nechal zlákať na ponuku vybudovať v Poprade tréningovú halu (ktorá by sa skutočne veľmi zišla).

Na zväze svoju ústretovosť možno časom aj oľutovali. Lenže Leva nevyhnali z Tatier neochotní úradníci zo SZĽH, ale príliš veľa nedostatkov v „dokonale pripravenom projekte“. Lev dobre vedel, že na to, aby hral, potrebuje kľúčovú pečiatku. Tú však nikde nedostal – predtým v Česku, potom na Slovensku a napokon ani v Rusku.

Nemohol.

Lev totiž nie je klasický hokejový klub. Navyše, všetky tri krajiny sú členom IIHF, ktorá sa zatiaľ expanzívnym chúťkam KHL bráni. Pritom na vlastnú nadnárodnú súťaž nie je schopná zohnať peniaze. Rusi ich zatiaľ majú dosť. Preto je len otázkou času, kedy sa KHL vráti. Aj na Slovensko.

Najskôr to vyzeralo na atraktívne hokejové safari, no zostal z toho iba lacný cirkus. Urazený medveď, vypĺznutý lev a zopár smiešnych klaunov.

7 debata chyba