Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

S Čerepanovom sa rozlúčili desaťtisíce ľudí

Davy ľudí sa dnes v Omsku prišli naposledy rozlúčiť s hokejistom Alexejom Čerepanovom. Devätnásťročný hráč v pondelok náhle zomrel na zástavu srdca počas zápasu Avangardu Omsk v Čechove. V stredu ho v západosibírskom meste pochovali.

15.10.2008 14:57
Alexej Čerepanov Foto:
Zosnulý Alexej Čerepanov.
debata

Smútočný ceremoniál sa uskutočnil v hokejovej aréne, kde Čerepanov hrával, a následne ho pochovali na omskom Severnom cintoríne. „Rozlúčiť sa prišlo 60.000 ľudí, na to si ruský hokej nepamätá. Bol to prúd ľudí, niekoľkokilometrový zástup,“ povedal hovorca klubu Arkadij Alexejev.

Posledná rozlúčka s Čerepanovom

„Smrť najnadanejšieho hráča ruského hokeja nami otriasla do hĺbky duše. Náš žiaľ je bezbrehý,“ vyhlásil guvernér Omskej oblasti Leonid Poležajev, ktorý je taktiež šéfom správnej rady Avangardu. Rodičia sa rozhodli pochovať syna tam, kde mal základňu fanúšikov. Tí navrhli premenovať miestnu arénu na Čerepanovov štadión, rovnako tak ulicu, na ktorej stojí. Tisícky priaznivcov vzdávali hold zosnulému hokejistovi už v utorok, keď pri štadióne zapaľovali sviečky a kládli kytice.

Čerepanova považovali za veľký talent ruského hokeja, často ho porovnávali s hviezdou NHL a krajanom Alexandrom Ovečkinom. Za Omsk odohral celkovo 129 ligových zápasov, v ktorých strelil 49 gólov a na 34 prihral. Posledný gól dal v osudnom zápase 13. októbra do siete Čechova. V 57. minúte na lavičke skolaboval a následne zomrel na zástavu srdca.

debata chyba