Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bakoš a Hudáček opúšťajú Spartak. Šampión KHL získal práva na Cehlárika

Káder klubu Spartak Moskva v ruskej Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) opustia obaja Slováci Martin Bakoš a Július Hudáček.

01.05.2021 12:56 , aktualizované: 18:47
Július Hudáček Foto: ,
Brankár Július Hudáček na tréningu v Piešťanoch.
debata

Podľa agenta Alexandra Černycha má útočník Bakoš namierené do konkurenčného tímu HK Soči napriek tomu, že so Spartakom má zmluvu aj na nasledujúcu sezónu.

„Bakoš bude hrať za iný tím. So Spartakom ukončí spoluprácu, no zostane v KHL, hrať bude za HK Soči,“ povedal Černycha podľa webu Championat.com.

Tridsaťjedenročný Spišiak už v minulosti hral za Soči, v sezóne 2018/2019 tam vrátane play off absolvoval 28 duelov s bilanciou 8 gólov a 8 asistencií.

V KHL hral aj za Slovan Bratislava, Červenú hviezdu Kchun-lun a Admiral Vladivostok.

Hudáček Spartak Čítajte viac Moskva núka neobmedzené možnosti. Akoby ste ani neboli v Rusku

Brankár Július Hudáček mal so Spartakom kontrakt iba o konca ročníka 2020/2021 a podľa Černycha nepríde k jeho predĺženiu.

„V tomto smere síce ešte prebiehajú rokovania s klubom, ale na 300 percent Spartaku nezostane,“ vyhlásil agent.

Spartak Moskva bola tretia zastávka pre slovenského gólmana v KHL, predtým krátko pôsobil v Novosibirsku a jednu sezónu strávil v Čerepovci.

Marek Hrivík Čítajte viac Ovládol bodovanie švédskej ligy. Hrivík sa vracia do KHL

V moskovskom mužstve odchytal 32-ročný brankár ostatné tri sezóny, v tej ostatnej 46 zápasov základnej časti a štyri v play off.

Premiérovo v kariére by si v KHL mohol zahrať útočník Peter Cehlárik, ktorý ostatnú sezónu strávil vo švédskom Leksande.

Podľa webu sport-express.ru práva na 25-ročného krídelníka získal čerstvý víťaz Gagarinovho pohára Avangard Omsk z konkurenčného Lokomotivu Jaroslavľ výmenou za práva na kanadského obrancu Kodieho Currana.

Peter Cehlárik. Foto: SITA, Marek Mrvišš
Peter Cehlárik Peter Cehlárik.

Cehlárik, ktorý do leta 2020 hral v zámorí a v NHL si pripísal 40 štartov za Boston Bruins, už vo švédskom Leksande hrať nebude.

Vedenie klubu už potvrdilo jeho odchod rovnako ako ukončenie spolupráce s ďalším Slovákom Marekom Hrivíkom.

Ten podpísal zmluvu s klubom KHL Torpedo Nižnij Novgorod. Do tento súťaže sa vrátil po dvoch rokoch vo Švédsku, pričom v ročníku 2020/2021 bol najproduktívnejší hráč najvyššej švédskej súťaže.

"Marek by mal byť oživením nášho útoku. Je to talentovaný útočník, ktorý má všetky predpoklady, aby sa stal produktívnym centrom Torpeda.

Má dobré fyzické parametre, výborne korčuľuje a vyniká aj schopnosťou nájsť spoluhráča vo výhodnej streleckej pozícii. Navyše je schopný hrať viac než 20 minút za zápas a aj to je pre nás dôležité," uviedol hlavný tréner Torpeda David Nemirovsky.

Hrivík si KHL vyskúšal v sezóne 2018/2019 v drese Víťaza Podoľsk. V 26 zápasoch dosiahol bilanciu 8 gólov a 7 asistencií. Následne zamieril do švédskeho Leksandu.

V prvej sezóne nazbieral 30 bodov, v ročníku 2020/2021 však bodovo „explodoval“ a s 51 bodmi za 14 gólov a 37 asistencií ovládol kanadské bodovanie elitnej švédskej súťaže. Zároveň dostal aj ocenenie MVP pre najužitočnejšieho hráča ligy

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hrivík #Július Hudáček #Martin Bakoš