Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Liškov tvrdý chlebík v Rusku: Doma som sa mal ako v bavlnke

Kým Slovan Bratislava po vlaňajšej neúspešnej sezóne opustil KHL a dnes sa už sústredí na súboj o čelo Tipsport Ligy, jeho bývalý hráč Adam Liška zotrval v druhej najprestížnejšej súťaži svetového hokeja. Nestratil sa a v Čerepovci potvrdzuje, že nie náhodou bol jedným z mála pozitív v poslednom ročníku "belasých" v nadnárodnej súťaži.

24.10.2019 14:54
debata
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

@nexusclo ‍♂️

Príspevok, ktorý zdieľa Adam Liška (@adam_liska23),

Dvadsaťročný slovenský útočník v 19 stretnutiach zaznamenal 6 gólov. Je najlepším strelcom Severstaľu, ktorý aktuálne v Západnej konferencii uzatvára postupovú osmičku do play off.

„Zatiaľ som v Čerepovci spokojný. Vybojoval som si miesto v prvej formácii, hrávam presilovky i oslabenia. Darí sa mi aj gólovo, no rád by som pridal viac asistencií,“ nesťažuje sa po prvých mesiacoch v Rusku účastník tohtoročného domáceho šampionátu, cituje ho portál hokej.sk.

Čerepovec je s vyše 300-tisíc obyvateľmi najväčším mestom Vologdskej oblasti. V industriálnom meste sa nežije ľahko, no podmienky Lišku nezaskočili: "Iste, doma mi vyvárala mama a mal som sa ako v bavlnke. No pred odchodom do Ruska som počul kadečo a nenarazil som preto na nič také, čo by ma vyložene prekvapilo.

Zo začiatku mi pomohla priateľka, ktorá teraz odišla domov, ale zvládam to v pohode. Gro času trávim hokejom a ak je voľný čas, tak idem do nejakej reštaurácie. Zároveň si zlepšujem kuchárske schopnosti alebo si zahrám play-station.“

Liška priznal, že zázemie zaostáva za tým, na čo bol zvyknutý v Bratislave. „Ale máme všetko potrebné,“ zdôrazňuje.

Väčší problém bola sprvu komunikácia. S Čechom Liborom Šulákom sú totiž jediní legionári v kádri Čerepovca. Navyše, tréneri komunikujú výhradne v ruštine.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

#slovakia #freetime #lastdays #home #2019

Príspevok, ktorý zdieľa Adam Liška (@adam_liska23),

„V tíme hovoria po anglicky len asi štyria. Zo začiatku to preto bolo ťažké a rozumel som len máločo. Nechcel som nič pokaziť a tak som sa zaraďoval vždy ako posledný. Teraz už ale rozumiem všetko a už sa aj trochu dorozumiem. Ešte sa to dá zlepšiť, ale základy už ovládam,“ pochváli sa.

V Severstali dostáva na ľade viac priestoru, no vyššie sú aj očakávania. A nielen na hráča samotného. Cieľom Čerepovca je miestenka do play off.

Bratislavský rodák, ktorý oslávil jubileum pred desiatimi dňami, naďalej sleduje aj výkony bývalého zamestnávateľa. Priznal, že napriek nabitému programu si na notebooku nenechal ujsť šláger Slovan – Košice.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

⚫️ #severstal #hockey #2019 #slovakia #newseason

Príspevok, ktorý zdieľa Adam Liška (@adam_liska23),

Sleduje aj dianie v reprezentácii, potešilo ho zotrvanie kanadského trénera Craiga Ramsayho: „Vždy dbal na detaily a z toho teraz ťažím aj v KHL. Pán Ramsay je výborný tréner a naučil ma veľmi prospešné veci. Som teda rád, že pokračuje.“

Krídelník by nemal chýbať na novembrovom Nemeckom pohári v Krefelde: „Ak mi príde pozvánka, budem rád, ale myslím si, že ma povolajú. Predbežne sme totiž komunikovali ohľadom leteniek.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #Severstal Čerepovec #Adam Liška