Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Liška pokračuje v KHL. Rybár sa vrátil do Európy

Slovenský útočník Adam Liška bude aj v nasledujúcej sezóne pôsobiť v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL).

01.07.2019 14:13 , aktualizované: 17:55
debata

Deväťnástročný krídelník sa dohodol na spolupráci s ruským klubom Severstaľ Čerepovec, ktorý o jeho angažovaní informoval prostredníctvom oficiálnej webovej stránky.

Rodák zo slovenskej metropoly v minulej sezóne premiérovo pôsobil na seniorskej úrovni. V drese Slovana Bratislava odohral v základnej časti KHL 52 zápasov so ziskom 10 bodov (4+6).

Na medzinárodnej úrovni reprezentoval Slovensko juniorských aj seniorských majstrovstvách sve­ta.

Liška má v mladom veku aj legionárske skúsenosti. V sezóne 2017/18 pôsobil v juniorskej súťaži OHL, kde odohral za Kitchener Rangers dovedna 81 duelov, v ktorých nazbieral 34 bodov (12+22).

Rybár posilnil Oulu

Fínsky vicemajster Kärpät Oulu sa dohodol so slovenským reprezentačným brankárom Patrikom Rybárom na jednoročnom kontrakte. Dvadsaťpäťročný Rybár bol doteraz členom organizácie Detroit Red Wings.

Minulú sezónu odchytal v nižšej zámorskej súťaži AHL v tíme Grand Rapids Griffins a Slovensko reprezentoval na majstrovstvách sveta v domácom prostredí v Košiciach.

Do tímu fínskeho vicemajstra prichádza aj na odporúčanie krajana Michala Krištofa, ktorý tam odohral vlani veľmi dobrú sezónu so ziskom 39 bodov (9+30). Vyslúžil si za to predĺženie kontraktu do konca sezóny 2021/2022.

"Hovoril som s Michalom Krištofom, svojím agentom a tiež ďalšími ľuďmi. O tíme Kärpät Oulu som počul len pozitívne veci. Som veľmi rád, že som dostal túto príležitosť.

S priateľkou sme boli na dovolenke v New Yorku, teraz sa už pripravujem v Bratislave na novú sezónu," povedal Patrik Rybár podľa oficiálneho webu oulunkarpat.fi.

Športový riaditeľ tohto klubu Harri Aho potvrdil, že po odchode Veiniho Vehviläinena, člena víťazného fínskeho tímu z majstrovstiev sveta na Slovensku, do Columbusu v NHL, sa museli obzerať po vhodnej náhrade.

„Verím, že Patrik Rybár bude pre nás najlepšia voľba,“ povedal Harri Aho.

TV Pravda: Nový tréner Slovana Roman Stantien o svojich prvých krokoch vo funkcii

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #prestup #HC Slovan Bratislava #Severstal Čerepovec #Adam Liška