Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Život v červených číslach ešte nikomu neprospel

Je koniec. Najslávnejší slovenský klub sa vracia z drahého výletu. Zadlžený až po uši.

28.05.2019 10:30
Jakub Štěpánek Foto: ,
Ilustračné foto
debata (23)

Prvý rok Slovana v KHL bol all inclusive, s bohatými švédskymi stolmi – so Šatanom, Višňovským a Sekerom. Hnaný plnými tribúnami to klub dotiahol až do play off.

Ďalšie tri sezóny to však bola už iba polpenzia – objavili sa prvé problémy, ktoré sa darilo hasiť bez toho, aby sa dostali na ľad. Odvtedy je to už iba dovolenka bez stravy – a z takej treba čím skôr preč.

Neskoro, ale predsa…

KHL je po športovej stránke dobrá súťaž. Konfrontácia s najlepšími hráčmi v Európe bola slovenskému hokeju – pokiaľ sa klub nezameral predovšetkým na cudzincov – na prospech.

Napokon, aj posledná sezóna, v ktorej Slovan už iba paberkoval, mala pozitíva. Napríklad Sukeľa s Liškom, ktorých kvalitná liga pripravila na medzinárodný hokej. Práve skončený svetový šampionát nech je toho dôkazom.

Slovan opúšťa európsku súťaž s mnohými NAJ – kladnými aj zápornými… A aj keď mnohí tvrdia, že akákoľvek cesta z KHL je už iba krokom späť, pre slovenský klub je vykúpením. Život v červených číslach ešte nikomu neprospel.

Bodka.

V tejto chvíli sú isté iba dve veci. Ak sa chce Slovan vrátiť do extraligy, bude sa musieť popasovať s dlhmi, ktoré počas drahého výletu narobil. A tiež, že od septembra ho budú na slovenských štadiónoch čakať tisícky posmešných úškrnov s premúdrelými pohľadmi: veď my sme vám to vraveli…

S tým však museli v Bratislave počítať.

© Autorské práva vyhradené

23 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava