Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan zohnal investora a pokračuje v KHL. Dlhy vyrovnáme, sľubuje Široký

HC Slovan Bratislava pokračuje v nadnárodnej KHL. Pre RTVS to v pondelok potvrdil člen klubového predstavenstva Juraj Široký ml.

29.04.2019 17:28
khl slovan čiliak Foto: ,
Marek Čiliak v drese HC Slovan Bratislava.
debata (48)

Široký predtým absolvoval stretnutie s primátorom Bratislavy Matúšom Vallom. Slovan dlhuje za nájomné Zimného štadióna Ondreja Nepelu, služby spojené s nájmom, zmluvné pokuty a úroky z omeškania mestskej organizácii Správa telovýchovných a rekreačných zariadení Bratislavy (STaRZ) sumu 978 069 eur.

„Primátora som informoval, že sa nám podarilo dohodnúť zmluvu, ktorú dnes podpisujeme s investorom, ktorého sme tak dlho naháňali. Takže to je dobrá správa – pokračujeme v KHL. Zároveň sme sa dohodli, že vyrovnáme dlh voči mestu a otvoríme zmluvu o spolupráci do budúcna,“ dodal Široký pre RTVS.

Slovan Bratislava pôsobí v ruskej KHL od leta 2012. Počas siedmich sezón sa do play-off prebojoval len dvakrát a v oboch prípadoch vypadol hneď v prvom kole vyraďovacej časti, pričom v bojoch o Gagarinov pohár ešte nevyhral ani jeden zápas.

V ostatnom ročníku 2018/2019 bol Slovan najhorší spomedzi všetkých účastníkov KHL, keď zo 62 zápasov nazbieral iba 33 bodov, teda deväť menej ako predposledné Dynamo Minsk.

Neúspešné výsledky v KHL boli aj následkom toho, že pre finančnú neistotu v Slovane začal klub skladať káder na jednotlivé sezóny dosť neskoro v porovnaní s konkurenciou.

So slovenskou extraligou sa Slovan Bratislava rozlúčil titulom v ročníku 2011/2012, odvety najvyššia domáca súťaž v hlavnom meste SR absentuje. Výnimkou bolo účinkovanie zväzového projektu HK Orange 20 na Zimnom štadióne Vladimíra Dzurillu.

Je možné, že v blízkej budúcnosti sa v Tipsport lige predstaví opäť bratislavský Slovan, táto alternatíva je možná aj paralelne popri štarte v KHL.

„Dnes sa uskutočnilo stretnutie vedenia mesta so zástupcami HC Slovan. Primátor Matúš Vallo na stretnutí zopakoval, že mesto zotrváva na svojom stanovisku, a síce, že Slovan musí zaplatiť svoj dlh voči mestu, ak chce aj v budúcej sezóne pôsobiť na štadióne Ondreja Nepelu. Slovan na pondelňajšom stretnutí informoval vedenie mesta, že získal pre klub investora. Rovnako potvrdil, že pravdepodobne zotrváva v KHL a potvrdil aj to, že najneskôr do konca júla v plnom rozsahu uhradí dlh, či už za mládež Slovana, ale aj za mužov,“ uvádza sa v stanovisku hovorcu primátora hlavného mesta SR.

Dlhom hokejového klubu sa zaoberalo minulý rok aj predchádzajúce vedenie Bratislavy. Hokejový klub dlhoval hlavnému mestu za prenájom zimného štadióna v júni 2018 takmer 800.000 eur. Ku koncu januára 2018 dlhoval až 1,028 milióna eur, vo februári 2018 sa však klubu podarilo uhradiť 500.000 eur.

Nakoľko dlžník ani po viacnásobných upozorneniach neuhrádzal svoje záväzky, STaRZ pristúpil k vymáhaniu dlhu súdnou cestou. „Od februára 2018 do súčasnosti STaRZ predložil na súd celkovo štyri žaloby,“ informoval koncom februára Bubla.

„HC Slovan Bratislava dnes podpísal zmluvu s novým strategickým, zahraničným partnerom. Jeho vstupom do klubu sa začne konsolidovanie dlhov, ktoré má klub v súčasnosti. Na základe dohody s predstaviteľmi samosprávy hlavného mesta klub zároveň uhradí aktuálny záväzok na nájomnom a službách za užívanie Zimného štadióna Ondreja Nepelu s termínom do 30. 6. 2019 a dohodne sa na podmienkach užívania štadióna v ďalšej sezóne. Po definitívnom potvrdení vedením ligy by mal Slovan aj naďalej pôsobiť v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL),“ uvádza sa v stanovisku HC Slovan Bratislava k celej situácii.

Slovan je ikona slovenského hokeja a preto treba dôsledne zvážiť, čo s ním do budúcnosti, vraví Radoslav Hecl pre TV Pravda. Pozrite si celé video (vysielané 8. marca):
Video
48 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #HC Slovan Bratislava #Juraj Široký ml.