Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Situácia je vážna. Slovan je hlavným kandidátom na odchod z KHL, píšu Rusi

HC Slovan Bratislava sa stal podľa ruských zdrojov hlavným kandidátom na odchod z Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) po skončení sezóny 2018/2019.

06.03.2019 15:02
SR Hokej KHL Slovan Chabarovsk BAX Foto: ,
Ilustračné foto
debata (20)

Dôvodom má byť presun Alexandra Medvedeva z vedúcich pozícií spoločnosti Gazprom na post prezidenta futbalového klubu Zenit Petrohrad. Bývalý prezident KHL bol doteraz zodpovedný za firmu Gazprom Export, ktorá kontroluje vývoz ruského plynu do Európy a bola v tejto sezóne generálnym partnerom slovenského tímu.

„Belasí“ dlhodobo hľadajú strategického partnera, ktorý by im pomohol stabilizovať finančnú situáciu v klube. Informoval web allhockey.ru.

KHL začiatkom februára oznámila, že akcionári Slovana musia do 31. marca podpísať dohodu s novými sponzormi, ktorí sa budú podieľať na zlepšení ekonomických podmienok klubu a pokryjú aj jeho budúce výdavky.

Podľa vyhlásenia prezidenta nadnárodnej súťaže Dmitrija Černyšenka však opustí ligu klub, ktorý skončí posledný v špeciálnom rebríčku KHL. Ten bude zostavený na základe viacerých kritérií, do úvahy sa budú brať športové výsledky, návštevnosť domácich zápasov alebo ekonomické podmienky. Na základe neho sú na tom údajne najhoršie Admiral Vladivostok, Severstaľ Čerepovec alebo Amur Chabarovsk.

TV Pravda: Miroslav Šatan o blížiacich sa majstrovstvách sveta na Slovensku (vysielané 12. 2. 2019):

Video
20 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #HC Slovan Bratislava