Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Čiliak: Situáciu, aby brankára nahradil útočník, som ešte nezažil

Sezónu začal premiérovo v Kontinentálnej hokejovej lige v drese Slovana, zavŕši ju v Komete Brno. Brankár Marek Čiliak (28) sa na sklamanie z účinkovania v bratislavskom tíme snaží zabudnúť v mužstve, v ktorom sa v uplynulých dvoch ročníkoch tešil z dvoch majstrovských titulov v českej najvyššej súťaži.

21.02.2019 15:16
Marek Čiliak Foto: ,
Marek Čiliak ešte na tréningu Slovana.
debata (1)

„Pokašľali sme si to sami,“ vraví o nelichotivej situácii v Slovane.

Do Slovana ste prišli s veľkým odhodlaním i ambíciami. Prečo sa nenaplnili?

Aj od seba som čakal viac… Sezóna bola, aká bola – nepodarená. Pokašľali sme si ju sami – od začiatku. Nezachytili sme ho – a už sme sa viezli. Zdá sa, že história sa opakuje. Klub podpisoval hráčov na poslednú chvíľu, čo by sa v takej kvalitnej a na cestovanie náročnej súťaži nemalo stávať. Káder mal byť širší.

Históriu ste v súvislosti s problémami Slovana v predchádzajúcich sezónach poznali. Verili ste, že príde obrat k lepšiemu?

Veril, do Slovana som šiel rád, k obratu k lepšiemu som chcel prispieť svojimi výkonmi aj ja. Predchádzajúce problémy ma neodradili, ba trochu som si aj pripúšťal, že môžu prísť opäť, no chcel som sa otestovať v Kontinentálnej hokejovej lige. Skúsenosť neľutujem, spoznal som pár skvelých ľudí i chalanov. Sklamali ma trochu ľudia z fanklubu. Čakal som v niektorých zápasoch lepšiu atmosféru. Na druhej strane – veľa dôvodov na radosť sme fanúšikom neponúkli.

Sledujete zápasy Slovana v závere základnej časti?

Sledujem, klobúk dolu pred chalanmi, ako bojujú. Majú to v silne oklieštenej zostave veľmi ťažké.

Marek Čiliak v drese Slovana. Foto: SITA, Martin Mednansky
čiliak khl slovan Marek Čiliak v drese Slovana.

Najťažšie zrejme 18-ročný brankár Michal Vojvoda. Ak by nebodaj ochorel alebo sa zranil, v poslednom zápase základnej časti v Soči by ho nahradil útočník Bailey. Zažili ste niečo podobné?

Takú situáciu som nezažil. Na zápasy Slovana vonku sme cestovali spravidla traja brankári. Keď ma Slovan uvoľnil do Komety, ostali len dvaja: Kubo (Štěpánek) a mladý Michal. Bratislavskému klubu vedenie KHL zakázalo pre nesplnené záväzky voči hráčom podpisovať nových hokejistov. Po tom, ako Kubo dostal dištanc, nastala zvláštna situácia. Nedala sa predpokladať, no stalo sa. Držím palce Michalovi i mužstvu, nech posledný zápas zvládnu. S chalanmi i s realizačným tímom som sa rozlúčil v posledný januárový deň.

Ako ste sa udomácnili v Brne?

ohodovo – pripadalo mi to, ako by som ani neodišiel. Všetko vyšlo tak, ako som si predstavoval. Klub funguje na vysokej profesionálnej úrovni, psychicky som sa uvoľnil.

Poznali ste všetkých hráčov?

Poznal, na začiatku sezóny ma vedenie pozvalo na tímovú večeru. V Slovane sme mali akurát voľno, tak som sa na nej zúčastnil.

Ako chutil návrat do bránky Komety?

Netajím, bol som trochu nervózny – vonku aj doma. Fanúšikovia ma spontánne privítali, bolo to príjemné. Nič podstatné sa v domácom hľadisku nezmenilo – na rovnakých miestach sedia rovnakí ľudia. Z predchádzajúcich sezón som ich mal v oku. Zatiaľ som odchytal štyri zápasy – dva víťazné, v dvoch sme podľahli.

Má Kometa zálusk na zlatý hetrik?

Bolo by to úžasné, no momentálne bojujeme o účasť v prvej šestke a priamy postup do play off. Musíme získavať body a spoliehať sa len sami na seba.

Máte v hlave aj domáce majstrovstvá sveta?

Kto by ich nemal? Kandidátov na brankársky post je viac, pôjdu tí, ktorí budú mať najlepšiu formu a presvedčia trénerov. O to sa snažím aj ja. Ak mi to vyjde, budem sa tešiť, ak nie, budem držať chalanom palce.

TV Pravda: Miroslav Šatan o blížiacich sa majstrovstvách sveta na Slovensku (vysielané 12. 2. 2019):

Video

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Marek Čiliak