Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skóroval len Grman. Slovan nestačil na moskovský CSKA

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v piatkovom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) na ľade CSKA Moskva 1:4. Jediný gól "belasých" strelil obranca Mário Grman.

15.02.2019 20:01
Jakub Štěpánek Foto: ,
Brankár Slovana Jakub Štěpánek počas zápasu proti CSKA Moskva.
debata

Zverenci trénera Vladimíra Országha proti veľkému favoritovi nenadviazali na víťazstvo v poslednom domácom zápase s Rigou a s 33 bodmi figurujú na chvoste celej súťaže.

„Belasí“ odohrajú aj zvyšné tri stretnutia ročníka na ľade súperov, postupne nastúpia proti Dinamu Riga (18. februára), Jokeritu Helsinki (20. februára) a HK Soči (22. februára).

KHL

CSKA Moskva – Slovan Bratislava 4:1 (1:0, 3:0, 0:1)
Góly: 16. Okulov (Popov), 31. Vey (Romanov, Kaprizov), 33. Mamin (Dahlbeck, Slepyšev), 36. Okulov (Popov, Šalunov) – 55. Grman (Buc). Rozhodovali: Gofman, Kislov – Parikov, Galimov, vylúčení: 2:2 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, 9133 divákov.
CSKA Moskva: Sorokin – Dahlbeck, Marčenko, Pašnin, Robinson, Čmychov, Romanov – Vey, Grigorenko, Kaprizov – Tolčinskij, Karnauchov, Scott – Popov, Okulov, Šalunov – Slepyšev, Svetlakov, Mamin
Slovan Bratislava: Štěpánek – Sersen, Jánošík, Klok, Grman, Bačik, Švarný, Boldižár – Jeglič, Sukeľ, Liška – Bailey, Taffe, Chipchura – Baranov, Buc, Sloboda – Rau

Hráči Slovana sa už po 15. sekundách museli brániť presile, keď išiel na trestnú Jánošík, ktorý vyhodil puk mimo hraciu plochu. Oslabenie prežili, no úvodný tlak favorita pokračoval ďalej, i keď mu chýbali vyložené šance. Slovan sa len sporadicky dostával pred Sorokina, ktorý nemal takmer žiadnu prácu.

V 16. minúte sa dostali domáci do zaslúženého vedenia. Popov obišiel bránku, prihral Okulovovi a ten z prvej poslal puk za ležiaceho Štěpánka. V závere mohol vyrovnať Bailey, ktorý išiel sám na brankára, ale neuspel.

Slovan ťahal za kratší koniec aj v druhej časti. V 23. minúte mohol zvýšiť na 2:0 svojim druhým gólom Okulov, no podarilo sa to až po polhodine hry Veyovi, ktorý prestrelil Štěpánka. O dve minúty neskôr pridal tretí gól z dorážky Mamin a o ďalšie tri upravil na 4:0 pre domáci tím opäť Okulov.

Ten sa presadil po krížnej prihrávke Popova a presnou strelou vymietol horný roh bránky „belasých“. Slovanisti mohli odpovedať v závere tretiny pri presilovke, podarilo sa im vytvoriť si tlak, no puk za Sorokina nedostali.

V úvode tretieho dejstva to nevyšlo ani Slobodovi, ktorý sa dostal do dobrej pozície, no jeho strela skončila len na žŕdke Sorokinovej bránky. V ďalšom priebehu sa rozhodnutý duel už len dohrával. V 55. minúte sa predsa len podarilo hosťom znížiť, keď sa presadil obranca Grman – 4:1.

debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #HC Slovan Bratislava #CSKA Moskva