Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan opúšťa druhý najproduktívnejší hráč. Řepík mieri do Podoľska

Český hokejový útočník Michal Řepík sa sťahuje zo Slovana Bratislava do Podoľska. Uviedla to oficiálna stránka Viťazu.

26.12.2018 14:58
Michal Řepík Foto: ,
Michal Řepík zo Slovana v zápase proti Viťazu Podoľsk, v ktorého drese si zahrá.
debata (1)

Dvadsaťdeväťročný bývalý hráč Leva Praha a Čeľabinska si tak vyskúša dres štvrtého klubu v Kontinentálnej lige. Vo farbách Podoľska bude mať český reprezentant šancu na účasť v play off.

Řepík podobným spôsobom opustil Slovan aj v minulej sezóne, ktorú od konca januára dohral v pražskej Sparte. Následne sa do Slovana vrátil a v tejto sezóne je s 21 bodmi za desať gólov a 11 asistencií zo 42 stretnutí druhým najproduktívnejším hráčom tímu za Američanom Jeffom Taffeom.

Michal Řepík. Foto: Ľuboš Pilc, Pravda
Michal Řepík Michal Řepík.

Slovan je v Západnej konferencii posledný s 23 bodmi zo 42 zápasov a má na ôsmy Podolsk stratu 20 bodov. V KHL sa za víťazstvo v riadnom hracom čase udeľujú dva body.

Řepík si v KHL pripísal v 219 dueloch vrátane play off 79 bodov za 39 gólov a 40 asistencií. Účastník posledných troch majstrovstiev sveta aj februárových olympijských hier v Pjongčangu má na konte tiež 72 zápasov a 20 bodov za deväť gólov a 11 asistencií v NHL v drese Floridy, ktorá si ho v roku 2007 vybrala v druhom kole draftu zo 40. miesta.

Do Európy sa Řepík vrátil v roku 2012, keď na dva roky zamieril do kádra vtedajšieho českého účastníka KHL HC Lev Praha. Po konci klubu v súťaži sa presunul do Fínska do Pelicans Lahti, následne prestúpil do Švajčiarska do Zugu.

V sezóne 2015/16 pomohol k historickému titulu Libercu, odkiaľ odišiel do Čeľabinsku. Za ten zohral pre zranenie len dva zápasy a zamieril do Sparty. Tam sa v minulom ročníku na čas vrátil sa Slovana.

V českej reprezentácii má na konte 60 zápasov a 20 gólov. V tomto ročníku za ňu odohral tri stretnutia na novembrovom turnaji Karjala a pripísal si dva body za gól a asistenciu.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Michal Řepík