Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrivík bojuje s rečovou bariérou. So Šatanom už prebral reprezentáciu

Hoci v úvode sezóny sa mu bodovo veľmi darilo, priznáva, že ešte stále si len zvyká na štýl hry v Kontinentálnej hokejovej lige.

25.11.2018 13:22
Marek Hrivík Foto: ,
Marek Hrivík.
debata

Marek Hrivík sa v piatok predstavil pred slovenskými fanúšikmi po viac ako štyroch rokoch. V Bratislave vykorčuľoval na ľad v drese Podoľska. Síce nebodoval, ale po zápase mal dôvod na spokojnosť. Jeho tím totiž zdolal Slovan troma gólmi z tretej tretiny 3:2.

Schovával sa, aby ho nebolo vidieť

Víťazný gól strelili hostia 20 sekúnd pred koncom.

„Už pred zápasom som hovoril, že Slovan má veľmi dobrý tím. Jeho hráči vedia, v akej sú situácii a hrali dobre. Šťastie sa však priklonilo k nám. Máme dva body a ideme ďalej. Domáci dve tretiny veľmi dobre napádali aj korčuľovali, hralo sa nám ťažko. Pribrzdil nás inkasovaný gól v presilovke. Zachránila nás jedna formácia, ktorej to tentoraz šlo,“ hodnotil víťazný piatkový duel.

Hoci ho na ľade bolo celkom vidieť, sám nebol s výkonom príliš spokojný.

„Oveľa lepšia zahral náš útok v Rige. Teraz sa nám nedarilo v útočnom pásme. Neodohral som najlepší zápas, ale vyhrali sme. To je hlavné. Snažil som aj trochu schovať, keďže som sa naozaj necítil na ľade najlepšie,“ prezradil s úsmevom.

Na ľad naskakoval v prvej formácii so skúsenými borcami Siominom a Aaltonenom. „Hrá sa nám spolu fajn. Siomin je strelec, snažím sa mu trochu prispôsobiť aj moju hru. Čo najviac mu prihrávať,“ priznal.

Zháňal tridsať lístkov

Pred súbojom v Bratislave musel zohnať pre blízkych a kamarátov množstvo lístkov.

Marek Hrivík. Foto: SITA, Jozef Jakubčo
Marek Hrivík Marek Hrivík.

„Asi tridsať,“ rozosmial sa. „Prišli ma podporiť známi, kamaráti aj rodinní príslušníci. Taký mix. Aj kvôli ním som rád, že sme vyhrali.“

V 22 dueloch v KHL nazbieral zatiaľ sedem gólov a rovnaký počet asistencií.

„Stále sa prispôsobujem štýlu hry, ešte to chvíľku potrvá. Prechod zo zámoria do KHL je veľká zmena – hokejová aj ľudská. Nie je to však až také strašné, ako som očakával. Liga sa mi inak veľmi páči. Trochu ma pribrzdili zranenia, ale opäť sa s chalanmi rozbieham,“ uviedol.

Zatiaľ čo v zámorí sa bez problémov dorozumel s každým, v Rusku to nemá také ľahké.

„Cítim menšiu rečovú bariéru. Pár chalanov hovorí po anglicky, ale väčšina nevie ani slovo. Ešte dobre, že ruština nie je až taká vzdialená slovenčine. Snažím sa, aby sa na mňa čosi nalepilo,“ naznačil.

KHL a NHL by nerád kvalitatívne porovnával, ale vypichol jeden veľký rozdiel. „V zámorí hrajú takmer všetky tímy rovnako, v hernom prejave je len malý rozdiel. V KHL je najmä medzi silnými a slabšími celkami dosť podstatný. Majú rozdielne poňatie hry,“ vysvetlil.

Návratom do Európy si otvoril aj dvere na budúcoročný domáci šampionát. V novembri síce na Nemeckom pohári po zraneniach chýbal, ale vo Švajčiarsku by už mal na sebe rád reprezentačný dres.

„Hovoril som s generálnym manažérom Mirom Šatanom. V decembri by som už chcel byť v tíme. Uvidíme, či príde pozvánka,“ dodal.

Obranca Slovana Éric Gélinas v súboji s... Foto: TASR, Jaroslav Novák
Éric Gélinas, Marek Hrivík Obranca Slovana Éric Gélinas v súboji s útočníkom Podoľska Marekom Hrivíkom.
debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hrivík