Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Slovan má iný problém ako dlhy. Chýbajú mu hráči a nových nemôže priviesť

Hokejovému Slovanu Bratislava sa v nadnárodnej KHL nedarí predstáv. V tabuľke Západnej konferencie síce aktuálne stráca na ôsmu pozíciu znamenajúcu prienik do play off len tri body, no v doterajšom priebehu sezóny príliš často ťahá nepriaznivé série.

20.11.2018 09:24
Slovan Országh Foto: ,
Nový šéftréner HC Slovan Bratislava Vladimír Országh.
debata (3)

Ako informuje ruská agentúra TASS, podľa hlavného trénera Vladimíra Országha je najväčším problémom „belasých“ málo hráčov v kádri.

Vedenie KHL navyše diskvalifikovalo z vedenia Slovana Juraja Širokého staršieho aj mladšieho, dôvodom je neplnenie finančných záväzkov.

„KHL opakovane varovala vedenie Slovana o potrebe prísneho dodržiavania splátok dlhov. Slovanu bolo umožnené štartovať v tejto sezóne KHL len pod podmienkou plnenia si finančných záväzkov. Výška platieb však nezodpovedá predtým uvedenému a Slovan stále má dlhy voči hráčom z minulej sezóny. Vzhľadom na to sme sa rozhodli dištancovať vedenie Slovana zastúpené Jurajom Širokým st. a Jurajom Širokým ml. a klubu zakazujeme registráciu nových zmlúv, čiže angažovanie hráčov v tejto sezóne,“ informovala tlačová služba KHL, citoval ju aj portál championat.com.

„Finančné problémy neovplyvňujú súčasné výkony hráčov, má ísť o záväzky z predchádzajúcich sezón. U nás je iný problém – málo ľudí. Nemyslím si však, že má na nás nejaký vplyv situácia z minulosti,“ poznamenal hlavný kouč po pondelkovej prehre na ľade CSKA Moskva 0:4.

Aj podľa TASS má Slovan pozastavenú registráciu nových hráčov do kádra a nemôže podpisovať nových hokejistov. „Je to šanca pre mladších hráčov, aby sa ukázali a vybojovali si miesto v tíme,“ myslí si Országh.

Po sérii štyroch duelov u súperov, v ktorých Slovan uspel iba v Nižnekamsku, sa bratislavský klub vracia domov a v piatok 23. novembra pred vlastnými fanúšikmi privíta Viťaz Podoľsk.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #HC Slovan Bratislava #Vladimír Országh