Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan nemal na Lokomotiv paru

Nie je prehra ako prehra. Solídna návšteva, najvyššia v tejto sezóne (8587 divákov), hokejistom Slovana po sobotňajom súboji s Lokomotivom Jaroslavľ (0:3) zatlieskala.

04.11.2018 12:56
Slovan, Jaroslavľ Foto: ,
Momentka zo zápasu Slovan - Jaroslavľ.
debata

Videla, že domáci sa na ľade vyžmýkali do poslednej kvapky znoja a aj keď z toho nekvapol ani bod, uznanlivo odmenili oboch súperov.

Meszároš: Chýbal kontaktný gól

Bratislavský tím vyrukoval na hokejovejších hostí gurážne, poctivo šiel do každého súboja, no doplatil na hluchú chvíľku na konci druhej tretiny, keď v 39. min v rozpätí 20 sekúnd dvakrát inkasoval. Lokomotiv trpezlivo čakal na svoju príležitosť – a podobne ako v prvom stretnutí po rozhodujúcom údere nedovolil Slovanu pomýšľať na obrat, ba ani na čestný úspech.

Aj to mrzelo obrancu Andreja Meszároša.

„Odohrali sme dobrý zápas, súperovi sme sa vyrovnali. Nepotrestali sme však jeho chyby, kým on naše áno. Jaroslavľ má silný tím, porovnateľný s CSKA Moskva, hrá podobným štýlom. Aj my sme mali nejaké šance, ak z nich nedáme gól, nemôžeme vyhrať. V našich presilovkách hostia veľmi dobre bránili, rýchlo k nám pristupovali, hrali agresívnejšie ako Novosibirsk. Tentoraz sme v početnej výhode vyšli naprázdno, musíme byť v nej efektívnejší. Bojovali sme až do konca, na takomto prístupe musíme stavať. Na ľade bolo aj dosť emócií, aj nejaké šarvátky. Ľuďom sa to páčilo, hnali nás dopredu. Je to škoda, možno nám chýbal nejaký kontaktný gól, možno by sa dej vyvíjal inak. Bojovali sme až do konca, na takomto prístupe musíme stavať. Prehra hnevá, verím, že náladu si vylepšíme v poslednom zápase pred prestávkou,“ naznačil víťazné odhodlanie.

Červený: Čakám od seba viac

Slovan sa mohol ujať vedenia v oslabení za nerozhodného stavu: v prečíslení upaľoval na Salákovu bránku Červený s Chipchurom, ale únik nezakončili gólom.

„Takýchto momentov sme mali viac, šli sme dvakrát dvaja na jedného, hrali sme pár presiloviek. Je škoda, že sme to nevedeli využiť. Podali sme veľmi dobrý výkon, hokej je však najmä o góloch – a tie sme nedali. V našom prečíslení som naznačoval strelu, aby som obrancu vytiahol na seba a mohol prihrať voľnému spoluhráčovi. Puk jemne lízol čepeľ súperovho beka, takže smeroval medzi korčule Čipa (Chipchuru), už ho nestačil usmerniť do odkrytej časti bránky,“ opísal útočník Rudolf Červený jednu z kľúčových situácií.

Radosť hráčov Lokomotivu Jaroslavľ v Bratislave. Foto: SITA, Brano Bibel
Lokomotiv Jaroslavľ Radosť hráčov Lokomotivu Jaroslavľ v Bratislave.

„Lokomotiv je jeden z toptímov KHL, výborne korčuľuje, má prepracovanú obranu. Až na pár zaváhaní sme s ním držali krok, po inkasovanom góle sme mali byť ostražitejší. Hrali sme proti kvalitnejšiemu tímu než vo štvrtok, no v porovnaní so Sibirom sme neskórovali. Ak však budeme hrať s takým nasadením, viac sa natlačíme do súperovej bránky, verím, že v pondelok Astanu zdoláme.“

Pridal aj sebakritický pohľad: „Je to moja prvá sezóna v KHL. Prišiel som do kvalitnejšej ligy, už som sa prispôsobil, no čakám od seba viac gólov. Dúfam, že Slovanu nimi pomôžem, nejaké mi ešte napadajú,“ vyslovil želanie štvrtý najproduktívnejší hráč tímu (11 bodov, 5 gólov, 6 asistencií).

Országh: V závere nám chýbali sily

Premiéru v drese Slovana absolvoval v tejto sezóne slovinský navrátilec Žiga Jeglič.

„Polovicu zápasu sme boli lepší, Jaroslavľ hral taký antihokej, nepustil nás do veľa šancí. Ani jeho hráči ich nemali, no svoje vedeli na rozdiel od nás premeniť, odrazili sa k nim puky. Mali sme veľkú motiváciu, v kabíne bolo veľa energie. Keď takto budeme pokračovať, prídu aj víťazstvá. Musíme však lepšie využívať presilovky, častejšie strieľať, byť dôraznejší. Jaroslavľ aj u nás potvrdil, že patrí v oslabeniach k najlepším mužstvám v KHL, zblokoval veľa striel,“ vravel vrtký krídelník.

Stačil s dychom v ostrom súboji po dlhej prestávke?

„Cítil som veľkú energiu, no bolo poznať, že som osem mesiacov nehral. Budem ešte jeden-dva zápasy potrebovať, aby som ešte lepšie korčuľoval a dostal sa do tempa.“

Tréner Vladimír Országh napriek prehre svojich zverencov pochválil: „Bojovali až do konca, pochvalu si zaslúžia sa hru v obrane i v oslabení. V závere nám možno trochu chýbali sily, aby sme kvalitného súpera pretlačili. Pri prvom inaksovanom góle nás zavrel, nestihli se prestriedať, nedostali sme puk z obranného pásma. Veľké mužstvá svoje šance využijú, aj keď ich nemajú veľa. V porovnaní so stretnutím proti CSKA sme sa zlepšili o sto percent, čo je prísľub.“

Slovan v pondelok hostí Astanu (18.30).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Lokomotiv Jaroslavľ