Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Koniec čiernej série, Slovan sa tešil po obrate. Országh: Bolo to víťazstvo vôle

Hokejisti Slovana Bratislava zdolali vo štvrtkovom domácom dueli v KHL Sibir Novosibirsk 3:2. Ukončili tak sériu prehier, ktorá trvala štyri zápasy.

01.11.2018 19:22
Slovan, radosť Foto: ,
Gólová oslava hokejistov Slovana.
debata (4)

V stretnutí podpriemernej úrovne viedol Slovan od 11. minúty po góle Chada Raua. Hostia dokázali v druhej tretine v priebehu 141 sekúnd otočiť skóre, keď ich nakoplo zaváhanie Mareka Čiliaka, ktorý neudržal delovku Alexandra Loginova od červenej čiary.

Slovan sa však v tretej časti dokázal vzchopiť a dvakrát využil presilovku, o vyrovnanie sa postaral Michal Řepík a svoj druhý gól v zápase pridal Rau. Slovan po víťazstve 3:2 zostal v tabuľke Západnej konferencie na 10. priečke, na ôsme postupové miesto stráca iba bod.

Slovan zdolal Novosibirsk Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Brankár Slovana Marek Čiliak v zápase proti...

V zostave „belasých“ ešte chýbala staronová posila Žiga Jeglič, slovinský útočník čaká na zaregistrovanie zmluvy na centrálnej matrike a duel sledoval z tribúny.

Zverenci trénera Vladimíra Országha pokračujú v domácej sérii sobotňajším súbojom s Lokomotivom Jaroslavľ (17.30 h), o dva dni neskôr privítajú na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu kazašský tím Barys Astana (18.30).

KHL – základná časť:

Slovan Bratislava – Sibir Novosibirsk 3:2 (1:0, 0:2, 2:0)
Góly: 11. Rau (Chipchura, Meszároš), 53. Řepík (Taffe), 55. Rau (Řepík, Červený) – 24. Loginov (Alexejev, Pešechonov), 27. Komarov (Zyrjanov). Rozhodovali: Lavrentiev, Gusev – Berseňov, Judin, vylúčení: 1:5 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 6642 divákov.
Slovan Bratislava: Čiliak Sersen, Gelinas, Grman, Meszároš, Bačik, Švarný, Jánošík Řepík, Taffe, Červený Liška, Sukeľ, Lunter – Lamper, Hrnka, Sloboda – Rau, Chipchura, Bailey
Sibir Novosibirsk: Taylor Alexejev, Loginov, Demidov, Piganovič, Ignatovič, Naumov, Morozov, Savčenko Šarov, Brule, Peltola Michajlov, Sajustov, Kazakov Zyrjanov, Romancev, Pervušin Tkačenko, Komarov, Pešechonov

Úvodné minúty priniesli boj o každý centimeter ľadu, diváci nevideli veľa súvislých akcií. S pribúdajúcim časom sa hra rozbehla a Čiliak musel niekoľkokrát zakročiť pri nebezpečných strelách hostí, svoje mužstvo podržal pri šanciach Sajustova aj Zyrjanova. Domáci využili z minima maximum, v 11. min Chipchura nabil Rauovi a ten strelou z prvej prekonal Taylora – 1:0. Sibir sa pokúšal o okamžitú odpoveď, v presilovke zavrel domácich, no Čiliak bol na mieste a delovke Loginova ukázal „semafor“.

Druhú tretinu začali lepšie slovanisti, ktorí sa po chybách v rozohrávke hostí dostávali do tutoviek. Gelinas mal po prihrávke Taffea pred sebou odkrytú bránku a Liška a Lunter sa ocitli sami pred Taylorom, no všetci traja šancami pohrdli. V 24. min z čista jasna zahrmelo na opačnej strane, dovtedy bezchybne chytajúci Čiliak pustil za chrbát tvrdú strelu Loginova od červenej čiary – 1:1.

Sibir to nakoplo a o necelé tri minúty neskôr už viedol, po chybe domácej defenzívy a prihrávke Zyrjanova sa presadil osamotený Komarov. Slovan reagoval zvýšenou aktivitou, Taylora zamestnával najmä prvý útok na čele s Řepíkom a Taffeom. Brankár hostí si v 37. min poradil aj s bekhendovým zakončením Slobodu.

V treťom dejstve mohol zvýšiť náskok Sibira Zyrjanov, ktorý sa predral pred Čiliaka, nepochodil rovnako ako o niekoľko minút neskôr Brule. Slovan sa pokúšal vytvoriť tlak, narážal však na dobre sformovanú obranu súpera.

Vyrovnať sa mu podarilo až v presilovke, keď v 53. min Taylora delovkou prepálil Řepík. Hostia reklamovali ofsajd, videorozhodca ale gól odobril. O 82 sekúnd neskôr využil početnú výhodu po prihrávke Řepíka aj Rau a Slovan viedol 3:2. Hostia už nedokázali odpovedať, nepomohla im ani záverečná power play bez brankára.

Hlasy po zápase:

Chad Rau, autor dvoch gólov Slovana: „Chceli sme sa rehabilitovať po ťažkých prehrách vo Viedni. Myslím si, že sa nám to podarilo. Pri mojich góloch ma výborne našli spoluhráči.“

Michal Řepík, strelec druhého gólu Slovana: „Zápas sa pre nás nevyvíjal dobre, dostali sme dva smoliarske góly. Po nich sme sa snažili sústrediť na hru a tlačiť viac do bránky. Prišli dve presilovky, ktoré sme dobre odohrali a strelili v nich dva dôležité góly. Presilovky nám dnes pomohli. Dlhšie som neskóroval, som rád, že mi to tam padlo, určite to pomôže sebavedomiu.“

Vladimír Országh, tréner Slovana: „Odohrali sme veľmi náročný zápas po dvoch ťažkých výsledkoch. Je veľmi pozitívne, že po dvoch inkasovaných góloch, ktoré padli po našich chybách, sa mužstvo zomklo. V pravý čas nám zabrali presilovky. Nebol to ľahký zápas, bola tam už asi aj psychická deka. Bolo to víťazstvo vôle. Teší ma, že zabrali špeciálne formácie. Musím pochváliť celé mužstvo za bojovnosť, bojovali sme až do konca. Brankár Čiliak urobil chybu, ale dôležitými zákrokmi ju napravil. O tom je náš tím, všetci ťaháme za jeden povraz. Čo sa týka Žigu Jegliča, bude potrebovať čas, aby sa do toho dostal, nehral osem mesiacov.“

Alexander Andrijevskij, tréner Sibiru: „Mne sa zdá, že to bol nelogický zápas. V prvej tretine sme boli lepší, ale gól dal Slovan. V druhej dvadsaťminútovke sme skóre otočili, hoci domáci mali navrch. Chceli sme stav 2:1 udržať. Po vyrovnávajúcom góle som si zobral ‚challenge‘, podľa mňa mu predchádzal ofsajd, keďže obranca Slovana bol korčuľou už za modrou čiarou. Bohužiaľ, vyplynulo z toho vylúčenie a v oslabení sme inkasovali tretí gól. Preto beriem prehru na seba.“

Hudáček s víťazstvom

Hokejisti Barysu Astana prehrali v domácom zápase KHL s Traktorom Čeľabinsk 3:4 po predĺžení. Pondelkový súper Slovana Bratislava prehrával pred vlastnými fanúšikmi už 1:3, ale gólmi kanadského obrancu Darrena Dietza v 59. a 60. minúte si vynútil predĺženie. V ňom bod navyše pre hostí zariadil Alexander Šarov.

Slovenský brankár Július Hodáček predviedol 29 úspešných zákrokov a jeho Spartak Moskva triumfoval na ľade Ufy 4:3. Slovenský gólman si okrem víťazstva pripísal aj dve trestné minúty.

Výsledky:

Barys Astana – Traktor Čeľabinsk 3:4 po predĺžení (1:1, 0:1, 2:1 – 0:1)
Góly: 59. a 60. Dietz, 3. Sagadejev – 7. Enlund, 28. Glinkin, 55. Rybakov, 65. Šarov

Salavat Julajev Ufa – Spartak Moskva 3:4 (1:0, 2:2, 0:2)
Góly: 9. Kemppainen, 22. Chochrjakov, 32. Burdasov – 29. Filatov, 31. Kutejkin, 49. Nikoncev, 53. Maxwell
Július Hudáček (Spartak) odchytal celý duel a zneškodnil 29 z 32 striel domácich na jeho bránku, pripísal si aj dve trestné minúty za držanie

Torpedo Nižnij Novgorod – Severstaľ Čerepovec 7:2 (3:1, 3:0, 1:1)
Góly: 25. a 53. Paršin, 14. Bodie, 17. Miele, 18. Sabolič, 23. Urakov, 34. Orlov – 9. a 50. Zacharčuk

Avangard Omsk – Admiral Vladivostok 4:3 (2:0, 1:2, 1:1)
Góly: 4. Desharnais, 17. Širokov, 37. Košelev, 43. Galimov – 34. Polák, 38. Koňkov, 55. Ugoľnikov

Dynamo Minsk – Červená hviezda Kchun-lun 4:1 (0:0, 2:0, 2:1)
Góly: 35. Lisovec, 37. Howden, 44. Bujnickij, 55. Denis Kazionov – 52. Beck

Dynamo Riga – Lokomotiv Jaroslavľ 3:2 (2:0, 0:2, 1:0)
Góly: 5. M. Redlihs, 6. Meija, 49. Videll – 31. Averin, 33. Rafikov

4 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Sibir Novosibirsk