Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ideálny typ pre trénera. Sukeľ môže byť rozdielový hráč

Sezónu začínal na rozhraní prvého tímu. Nastupoval na krídle tretieho alebo štvrtého útoku, občas zostal len na tribúne.

17.10.2018 20:03
Sukeľ hokej Foto: ,
Matúš Sukeľ na tréningu slovenskej reprezentácie počas ZOH 2018 v Pjongčangu.
debata

Teraz strieľa dôležité góly. V utorok proti Vladivostoku (4:3) víťazný.

Rýchly a kreatívny

Je radosť sledovať, ako sa Matúš Sukeľ udomácnil v zostave Slovana v Kontinentálnej hokejovej lige. Konštruktívny 22-ročný center momentálne nastupuje v druhej lajne, má miesto v druhej presilovkovej formácii a s 5 gólmi sa s Jeffom Taffom delí o druhú priečku medzi najlepšími strelcami tímu.

„Vedeli sme, že Matúš je kreatívny hráč. Vie rozdávať puky. Odmaká každé striedanie. Typický center. V úvode sezóny sme však potrebovali, aby sa oťukal a zvykol si na oveľa náročnejšiu ligu. Aby sme ho sami nezabili. Navyše, čakali nás veľmi nároční súperi. Aj preto začal na krídle, chytil zápasový rytmus a zlepšoval sa. Na tréningu pracuje každý deň na sto percent, jeho čas na ľade sa zvyšuje, aj výkony idú hore. Góly sú odmenou za tvrdú robotu,“ chváli reprezentačného útočníka tréner slovanistov Vladimír Országh.

Člen úspešnej reprezentácie do 20 rokov, ktorá pred štyrmi rokmi získala bronzové medaily, bol v predošlých dvoch ročníkoch výraznou oporou materského Liptovského Mikuláša. Počas sezóny 2016/17 dostal v piatich dueloch šancu v Slovane, po boku Taffa a Cheechooa, ale bodovo sa nepresadil.

Matúš Sukeľ. Foto: Ľuboš Pilc, Pravda
zraz hokejova reprezentacia sukeľ hokej Matúš Sukeľ.

Minulý rok upútal trénera reprezentácie Craiga Ramsayho a vo februári tohto roku si zahral na olympiáde v Pjongčangu. Do nominácie na MS v Dánsku sa nedostal, no v súčasnosti je nepochybne opäť v Ramsayho výhľade.

„Nižšiu postavu kompenzuje výborným čítaním hry a korčuľovaním. Čo neutiahne fyzicky, dobehne pozične. Mám radosť, že napreduje, pretože ide o hráča, ktorý na sebe tvrdo maká bez ohľadu na to, či sa vošiel do zostavy alebo nie,“ dodáva Országh.

Pokyny trénera plní do bodky

Priznáva, že ho pozorne sledoval už v predošlých sezónach v Tipsport Lige, ešte v pozícii trénera Banskej Bystrice a asistenta reprezentačného kouča. „Je skromný a dobre sa s ním spolupracuje. Hrá s rozumom. Prispôsobil sa vyššiemu tempu hry, je pre nás prínosom. Môže z neho byť rozdielový hráč,“ naznačuje tréner Slovana.

Vyzdvihne aj to, že Sukeľovi nie sú cudzie žiadne úlohy, nemá problém ani s defenzívou. „Vždy robí, čo od neho tréner chce. Samozrejme, stále má na čom pracovať – zlepšiť zakončenie, rýchlosť streľby a vyhrávať viac malých súbojov. V tomto sa bude zlepšovať s pribúdajúcimi skúsenosťami a vekom. Má dobre našliapnuté a verím, že to potiahne ďalej.“

Aj mladý center si pochvaľuje, že jeho pozícia je pevnejšia, než v úvode sezóny. „Keď cítite dôveru trénera a na ľade dostávate viac priestoru, rastie vám sebavedomie. Teraz je to paráda,“ usmieva sa.

Po štyroch výhrach za sebou je víťaznú náladu vidieť na všetkých hráčoch Slovana. „Už prvé zápasy na nedávnom tripe sme nehrali zle, ale chýbalo nám šťastíčko. Zlomilo sa to výhrami v predĺžení v Novosibirsku a Omsku. Teraz je na našej strane, azda nám vydrží čo najdlhšie,“ praje si Sukeľ, ktorý si musel zmluvu so Slovanom vybojovať v skúške počas prípravy.

Slovan v utorok po prvý raz v sezóne vyhral doma tretiu tretinu. „Aj zápas vo Vladivostoku mal podobný scenár. Tiež sme tam prehrávali o dva góly. Ukazujeme, že máme dobrý tím a dokážeme otáčať zápasy. Za úspešnú sériu sme vďační. Máme štyri víťazstvá a hráme ešte raz doma. Verím, že aj nad Chabarovskom vyhráme a natiahneme sériu ešte viac,“ vraví pred štvrtkovým súbojom, ktorý sa začína o 18.30.

debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #HC Slovan Bratislava #Matúš Sukeľ