Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Grman: Po každom góle padáme mentálne príliš dole

Dve tretiny umne vzdorovali silnému Jokeritu, trikrát viedli. Zbabrali však úvod tretej časti hry a nádej na dobrý výsledok im ušla za necelých šesť minút. Hokejisti Slovana si vo štvrtok napriek prehre 3:5 vyslúžili potlesk fanúšikov.

28.09.2018 18:01
SR hokej KHL Slovan Jaroslavľ Grman Foto: ,
Mário Grman (Slovan) v súboji s Danilom Jurtajkinom z Lokomotivu Jaroslavľ.
debata

„Veľmi nás to mrzí. Po zbabranom zápase so Spartakom sme si chceli napraviť chuť, získať aspoň bod. Dve tretiny sme boli Helsinkám minimálne vyrovnaný súper. Škoda, že sme si to sami pokazili,“ vraví reprezentačný obranca Mário Grman (21), ktorý zažíva svoju premiérovú sezónu v KHL.

Vyrovnávajúci gól na 3:3 ste inkasovali vo vlastnej presilovke. Zlomil práve ten stretnutie v prospech hostí?

Od začiatku sezóny máme veľký problém, po každom inkasovanom góle padneme mentálne dole. Prestaneme si veriť a zrazu hráme úplne inak. Totálne sme to nezvládli. Rýchlo sme dostali ďalšie dva a zápas nám ušiel. Pritom dve tretiny sme odohrali naozaj dobre. Škoda momentu, keď šiel Lukáš Klok po naskočení z trestnej lavice sám na bránku. Keby dal, viedli by sme už 4:2. Možno by to dopadlo inak.

Doma vám vôbec nevychádzajú tretie tretiny. Štyri z piatich ste prehrali, máte v nich skóre 2:11. Čím to je?

V kondičke problém nie je, síl máme dosť. Musíme však poriadne zapracovať na tom, aby sme vydržali hrať šesťdesiat minút a nie trebárs dve tretiny. To nestačí. Neviem, či je to len náhoda, skôr áno. Rozhodne však musíme túto štatistiku zlepšiť.

Slovan nestačil na Jokerit Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Jakub Štěpánek.

Vraveli ste, že vás každý gól zráža dole. Čo s tým?

Tréneri sa nás snažia podržať, to isté robíme aj my hráči medzi sebou. S Jokeritom sa nám to nestalo prvýkrát, musíme sa skrátka zlepšiť. Ťažko určiť, prečo sa to deje, ale musíme to nájsť a odstrániť.

Pevne ste sa usadili v zostave, odohrali ste všetky zápasy. Ako sa cítite v náročnej lige?

Je pre mňa veľká skúsenosť, že môžem hrať v KHL. Snažím sa byť v každom zápase nápomocný pre tím. Robím všetko preto, aby sme vyhrali. Mám možnosť výrazne sa posunúť v kariére, ale hľadím najmä na tím. Aby bol úspešný.

Čo je v KHL najťažšie?

Hráči sú veľmi šikovní. Nesmiete im dopriať priestor, lebo vás potrestajú. Vedia si krásne hodiť žabku, liga je rýchlejšia než česká, o level vyššie. Keď má súper nastavený správny systém a všetci hráči ho plnia, je náročné si ich správne rozobrať.

V utorok ste sa v súboji so Spartakom ocitli až traja za vlastnou bránkou, z čoho vyplynul prvý gól. Vyčítal vám tréner túto situáciu pri rozbore videa?

Keď niekto spraví chybu, sme na ľade ešte štyria, aby sme mu pomohli a zachránili situáciu. Pri spomínanej situácii však nastalo viacero chýb po sebe – a bol z toho gól. Samozrejme, pri videu sme si všetko vysvetlili. Máme veľa signálov pre hru vo vlastnom pásme a vieme, čo máme v podobných situáciách robiť.

debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #HC Slovan Bratislava #Mário Grman