Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Slovan víta posilu do ofenzívy. Országh by rád videl jej produktivitu zo zámoria

Slovenský hokejový klub Slovan Bratislava angažoval amerického útočníka Caseyho Baileyho. Dvadsaťšesťročný hráč sa s vedením účastníka KHL dohodol na ročnom kontrakte platnom do konca aktuálneho ročníka nadnárodnej súťaže.

21.09.2018 16:08
Casey Bailey Foto: ,
Casey Bailey strieľa gól v predsezónnej príprave New Yorku Islanders proti mestskému rivalovi Rangers v septembri 2017.
debata

Bailey si európsku súťaž vyskúša vôbec prvýkrát v kariére, doteraz pôsobil len za morom. Naposledy bol druhým najproduktívnejším hráčom farmy New York Islanders v Bridgeporte.

Podľa informácie na oficiálnom webe Slovana, kontrakt ešte podlieha registrácii na Centrálnej hráčskej matrike (CIB) v Moskve, Slovan sa bude snažiť vybaviť potrebné administratívne záležitosti tak, aby hráč mohol nastúpiť už do úvodného zápasu domácej série proti Spartaku Moskva.

„Casey je typickým severoamerickým hokejistom, platný v osobných súbojoch, silný a dôrazný pred bránkoviskom, pre mužstvo vie vybojovať množstvo pukov. Vyznačuje sa tvrdou strelou. Produktivitu, akú preukázal v posledných sezónach v AHL, by sme od neho radi videli aj v Slovane,“ povedal hlavný tréner „belasých“ Vladimír Országh.

Bailey začal s hokejom na rodnej Aljaške, v tíme West Anchorage High. Postupne sa cez USHL a univerzitnú NCAA, kde strávil tri sezóny, prepracoval až k profesionálom do NHL. Pravý krídelník dokázal k dôležitým kanadským bodom pridať aj dôraz v osobných súbojoch a bojovnosť.

V najlepšej svetovej lige debutoval v tíme Toronto Maple Leafs, kde v ročníku 2014/2015 nastúpil na šesť duelov. O rok neskôr si v AHL pripísal na konto 39 bodov, v sezóne 2017/2018 sa na sedem duelov opäť objavil v drese Ottawa Senators v NHL, väčší bodový zisk v podobe 21 gólov a 16 asistencií však zaznamenal na jej farme v Binghamptone.

Vlani bol pravák so 41 bodmi druhý najproduktívnejší hráč farmy New York Islanders, tímu Bridgeport Sound Tigers.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Casey Bailey