Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Gélinas sa teší na novú výzvu v Slovane: Neuhnem žiadnemu súboju

Kanadský obranca Éric Gélinas sa ako najnovšia akvizícia slovenského účastníka Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) HC Slovan Bratislava teší na premiérové pôsobenie mimo zámoria.

26.08.2018 16:29
Éric Gélinas Foto: ,
Éric Gélinas v drese New Jersey (vľavo).
debata

Dvadsaťsedemročný bek odohral uplynulý ročník v nižšej American Hockey League, kde nazbieral 26 bodov (13+13) v 64 stretnutiach za Laval Rocket. Na svojom konte má aj 189 zápasov v najprestížnejšej svetovej súťaži, vo farbách New Jersey Devils a Colorado Avalanche sa v NHL bodovo presadil 55-krát (14+41).

„V Amerike som mohol ísť znova do kempu, no chcel som skúsiť niečo iné. Súťaž je veľmi kvalitná, hrajú tu svetoví hráči, v lige je veľká konkurencia tímov. Táto liga je po NHL druhou najlepšou na svete. Európa je pre mňa nový začiatok a nová výzva, vyberiem si aj nové číslo dresu,“ uviedol Gélinas v rozhovore pre oficiálny web Slovana.

Obranca, ktorého si vo vstupnom drafte do NHL v 2. kole vybrali New Jersey Devils, by chcel byť pre mužstvo „belasých“ platným hráčom.

Éric Gélinas počas prípravného testu v... Foto: SITA/AP, Ryan Remiorz
Éric Gélinas Éric Gélinas počas prípravného testu v Montreale v roku 2017.

„Verím, že som sa rozhodol správne a verím, že Slovan bude s mojimi službami spokojný. Dôležitá bude rýchla aklimatizácia na nové prostredie a zoznámenie sa s hokejom, ktorým sa budeme ako mužstvo prezentovať. Verím, že budeme čo najviac víťaziť a tešiť fanúšikov dobrou hrou. Teším sa už na súťažné zápasy,“ povedal 27-ročný Kanaďan.

Fanúšikovia „belasých“ od neho môžu očakávať tvrdú hru a podporu ofenzívy. „Zo zámoria som zvyknutý hrať rýchlo s pukom, tréneri ma často využívali v presilovkách, kde som vedel uplatniť svoju tvrdú strelu. Rád podporím ofenzívu a neuhnem ani žiadnemu osobnému súboju,“ charakterizoval svoju hru najlepší strelec AHL medzi obrancami zo sezóny 2011/2012.

Éric Gélinas získal v ročníku 2010/2011 po boku slovenského útočníka Tomáša Jurča v juniorskom družstve Saint John Sea Dogs prestížnu trofej Memorial Cup pre víťaza troch hlavných kanadských juniorských súťaží. V aktuálnom kádri Slovana síce osobne nikoho nepozná, s niektorými hráčmi sa však stretol ako súper na zámorských klziskách.

„Proti niektorým hráčom som nastupoval v zámorí, ako napríklad Andrej Meszároš, Kyle Chipchura, Jeff Taffe a ďalší. Teším sa však na všetkých chlapcov, realizačný tím aj ľudí okolo, prvý spoločný tréning má čaká v pondelok dopoludnia,“ uzavrel Gélinas.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Eric Gelinas