Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Országh: Slovan môže byť ideálny prestupový mostík

Pomaly začali skladať už aj prvé dve útočné formácie. Po Čechovi Michalovi Řepíkovi sa vedenie hokejového Slovana dohodlo s (pre fanúšikov) dobre známym Kanaďanom Kylom Chipchurom a mladým produktívnym fínskym útočníkom Patrikom Virtom.

18.07.2018 18:46
prvy spolocny trenig HK Slovan KHL Foto: ,
Kouč Slovana Vladimír Országh na tréningu.
debata

Zloženie kádra slovenského účastníka nadnárodnej KHL sa nerodí ľahko. S klubom sa naďalej ťahajú finančné resty z minulosti, pre ktoré viacerí hráči (o ktorých mal Slovan záujem) uprednostnili iné tímy. Mužstvo už od pondelka trénuje na ľade, preto je pre trénera Vladimíra Országha dôležité, aby sa mu káder čo najskôr finalizoval.

Na národnosti nezáleží

„Viaceré veci doťahujeme, káder ešte doplníme. Všetci dobre vedia, aké problémy sme mali – musíme robiť s tým, čo máme k dispozícii. Chceme dať šancu mladým slovenským hráčom, najmä dobrým korčuliarom. Takí už v kádri sú, teraz potrebujeme ešte kvalitu – rozdielových hokejistov. Na slovenskom trhu takí už nie sú, preto sa zameriavame na zahraničných. Je mi jedno, odkiaľ hráč je, musí najmä pasovať do systému,“ vysvetľuje Országh.

Zároveň zdôrazňuje, že pri výbere hráčov sú výrazne ovplyvnení finančnými možnosťami. Rozpočet Slovana by mal byť najnižší v KHL.

„Dáme šancu aj hráčom zo slovenskej ligy. Niektorí z nich sa môžu v hierarchii posunúť vyššie. So športovým manažérom Šteflom každodenne komunikujeme, prebrali sme veľmi veľa hráčov, ale všetky mená stoja a padajú na peniazoch. Slovan môže byť ideálny prestupový mostík pre hráčov so skúsenosťami z NHL a AHL, ktorí sa chcú posunúť do Európy. Podobné to bolo v Banskej Bystrici, kam sme brali hokejistov z nižšej súťaže ECHL alebo univerzít, nie drahých, a posunuli sme ich ďalej,“ tvrdí 41-ročný bývalý reprezentant a majster sveta z Göteborgu 2002.

V Bratislave by ešte radi privítali oporu z predošlých sezón Mareka Viedenského. Ten však čaká na vyrovnanie dlhov za minulý ročník. „Marek deklaroval, že chce ostať. Čaká sa na určité veci. Keď sa vyriešia, radi ho v kabíne privítame,“ dodáva Országh.

Vrátiť ľudí na tribúny

Jednou z hlavných úloh pre neho bude atraktívnym herným prejavom opäť naplniť tribúny. „V minulosti som v Bratislave pôsobil ako asistent a mám pekné spomienky na atmosféru. Bola najlepšia v KHL. Chceme prinavrátiť ľudí na zimák a to sa dá len výbornými výkonmi,“ naznačuje.

Začiatok prípravy HC Slovan Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Jakub Štěpánek a Marek Čiliak.

Trochu ho mrzí fakt, že priaznivci belasých neuvidia dva atraktívne domáce zápasy s SKA Petrohrad a CSKA Moskva, keďže ich klub odohrá vo Viedni. Nejde však o rozhodnutie klubu, ale vedenie súťaže a Slovan už nemá možnosť ho ovplyvniť.

Kapitán vlaňajšieho tímu Andrej Meszároš tiež pokračuje v drese Slovana. Teší sa na systém, ktorý preferuje nový kouč. „Vlado je mladý, ambiciózny, ide s dobou a preferuje moderný hokej. S Banskou Bystricou získal tituly v slovenskej lige. Bude len na nás, aby sme jeho myšlienky realizovali na ľade,“ hovorí skúsený obranca.

Dúfa, že počas nadchádzajúceho ročníka sa nebude musieť opäť zaoberať chýbajúcimi výplatami.

„Zatiaľ nemáme doplatené všetko z minulej sezóny, ale verím, že sa to do začiatku ročníka uzavrie a všetko už bude ako má byť. Musíme sa sústreďovať na hokej a tvrdú prácu. Peniaze musí riešiť vedenie,“ doplnil Meszároš.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Vladimír Országh