Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan posilnilo trio mladíkov, najlepší strelec Řepík predĺžil zmluvu

Slovenský zástupca v KHL Slovan Bratislava sa dohodol na zmluvách s trojicou mladých hokejistov Marekom Slobodom, Eduardom Šimunom a Jegorom Baranovom.

16.07.2018 15:05 , aktualizované: 16:19
Eduard Šimun, Andrej Kudrna Foto: ,
Eduard Šimun (v strede) na reprezentačnom tréningu.
debata

Dvadsaťročný krídelník Sloboda je odchovanec Slovana a v uplynulej sezóne v jeho drese odohral 25 duelov v KHL a strelil jeden gól. V minulosti pôsobil vo výberoch reprezentačnej dvadsiatky, za ktorú odohral aj svetový šampionát do 20 rokov. Obliekal aj dres Českých Budejovíc.

O tri roky starší center Šimun naposledy obliekal dres Nových Zámkov a v uplynulej sezóne nazbieral v 53 dueloch 30 bodov (17+11). Za svoje výkony si vyslúžil miesto v reprezentácii. V minulosti hral za Duklu Trenčín, HC Pardubice a skúsenosti má aj zo zámorskej USHL a švédskeho Varberg HK.

Devätnásťročný ruský útočník Baranov podpísal taktiež ročný kontrakt. V Slovane hral už v mládežníckych kategóriách, zahral si aj v druhej lige v drese HC Bratislava.

Řepík zostáva v tíme

Český hokejista Michal Řepík si bude aj naďalej obliekať dres Slovana. Dohodol sa na zmluve na nasledujúcu sezónu. Klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

Dvadsaťdeväťročný Řepík bol v uplynulom ročníku s 12 gólmi najlepší strelec mužstva. Celkovo v premiérovej sezóne v „belasom“ nazbieral v 51 zápasoch 23 bodov. Jeho kontrakt ešte podlieha registrácii na Centrálnej hráčskej matrike (CIB) v Moskve.

„Michal v minulej sezóne dokázal, že patrí medzi produktívnejších hráčov, aj v takej náročnej súťaži ako KHL. Rátame s jeho využitím v prvých dvoch útočných formáciách. Predpokladáme, že bude rovnako dôležitým hráčom pre špeciálne herné činnosti,“ uviedol tréner Slovana Vladimír Országh.

Řepík má okrem Slovana v KHL skúsenosti aj z Traktora Čeľabinsk a HC Lev Praha. V najvyššej českej súťaži si pripísal celkovo 49 bodov v majstrovskej sezóne v Liberci (2015/2016), 18 bodov v 22 dueloch o rok neskôr v Sparte.

Tam dohral aj minulý ročník, no ani on nepomohol tímu k úspechu v boji majstrovský titul. V Európe hral aj vo Fínsku a Švajčiarsku, skúsenosti má tiež z NHL z Floridy Panthers. V uplynulých sezónach patril stabilne aj do českej reprezentácie, predstavil sa na ZOH v Pjongčangu i na tohtoročnom svetovom šampionáte.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Sloboda #Eduard Šimon #Jegor Baranov