Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mesto žiada peniaze od Slovana. Ide už o 800-tisíc

Zvýšenie komfortu pre divákov i hráčov, ale aj dôležité opravy týkajúce sa distribúcie čpavku, chladiaceho systému, klimatizácie či vzduchotechniky.

13.06.2018 18:04
Slovan, ďakovačka Foto: ,
Rozlúčka hráčov Slovana s divákmi po záverečnom zápase sezóny KHL.
debata (2)

Na zimnom štadióne Ondreja Nepelu momentálne prebiehajú viaceré rekonštrukčné práce súvisiace s budúcoročnými majstrovstvami sveta v hokeji, ktoré sa uskutočnia v Bratislave a Košiciach.

Riaditeľ STaRZ-u Peter Vojtko počas kontroly aktuálnych prác na štadióne prezradil, že do rekonštrukcie investujú viac, než pôvodne avizované 2 milióny eur.

„Už vlani sme investovali 700-tisíc eur, teraz ide o úpravy v objeme 1,1 milióna a tretia várka rekonštrukčných prác príde po dotácii 500-tisíc od SZĽH na vybrané investície,“ priblížil Vojtko a doplnil:

„Zimný štadión je od roku 2011 v nepretržitej prevádzke. Každé zariadenie sa opotrebováva a potrebuje údržbu. Robíme ju každoročne, teraz však vo väčšom rozsahu, aby bol štadión na MS čo najlepšie pripravený. Základ je pre nás kvalitný ľad a chladenie. Dôležité však je, aby sa na štadióne dobre cítili hráči aj diváci.“

Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal informoval, že počas opravných prác sa podarilo odhaliť nedostatky, ktoré vznikli už pri veľkej rekonštrukcii pred domácim šampionátom v roku 2011.

„Pri stavbe štadióna sa nedával pozor a niektoré práce boli odfláknuté. Korózia, ktorú sme našli, nemohla vzniknúť bežným spôsobom. Naše zistenia ešte budú podliehať technickým expertízam a po nich zvážime ďalšie kroky,“ poznamenal Nesrovnal.

Zároveň prezradil, že zástupcovia mesta i STaRZ-u sa nedávno boli inšpirovať v Kodani, kde sa v máji uskutočnil svetový šampionát. „Snažili sme sa tam získať dôležité skúsenosti. Máme konkrétne poznatky, ktoré budeme realizovať – napr. ako spolupracovať na úrovni mesta, štátu a jednotlivých športových zväzov,“ naznačil Nesrovnal.

V súvislosti so zimným štadiónom Ondreja Nepelu upozornil aj na opakujúce sa veľké nedoplatky hokejového Slovana Bratislava voči mestu.

„Dlh sa momentálne približuje k čiastke 800-tisíc. Slovan často dlžil mestu peniaze a vždy ich nejako splatil. Prvý raz však dlží takú veľkú sumu a tak dlho. Mám eminentný záujem, aby bol Slovan aj naďalej výkladnou skriňou mesta, ale nájomná zmluva je nájomná zmluva a práva a povinnosti sa vzťahujú na všetkých. Musíme brániť obyvateľov mesta, peniaze nám chýbajú pri organizácii rôznych športových udalostí či rekonštrukcii športovísk,“ skonštatoval. Klub začiatkom roka znížil nedoplatok o pol milióna, ale dlžná suma odvtedy opäť vysoko narástla. „Musíme sa so zástupcami klubu veľmi tvrdo porozprávať,“ zdôraznil Nesrovnal.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #HC Slovan Bratislava #Zimný štadión Ondreja Nepelu