Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Výber hráčov do Slovana? Pôjde cezo mňa, tvrdí Országh

Do Slovana sa vracia po troch rokoch v Banskej Bystrici, ktorú doviedol k dvom majstrovským titulom.

31.05.2018 18:04
Slovan Országh Foto: ,
Nový šéftréner HC Slovan Bratislava Vladimír Országh.
debata

V minulosti sa v Bratislave učil od Rostislava Čadu a Petriho Matikainena, teraz bude mladý progresívny kouč Vladimír Országh (41) v pozícii hlavného trénera.

„Kostru utvoríme zo Slovákov, ale sú pozície, na ktorých máme u nás veľký deficit – napríklad centri a ofenzívni obrancovia,“ tvrdí majster sveta z Göteborgu 2002.

O rokovaniach

Podpísal som zmluvu na rok. Klub ma kontaktoval tesne pred odchodom na majstrovstvá sveta. Ako hráč som vždy mal nejaké ambície a rovnako som na tom aj v pozícii trénera. Banskej Bystrici som vďačný za šancu a tri vydarené roky. Cítil som podporu manažmentu, veril v moju prácu. Prežil som tam krásne roky, najkrajšie v histórii klubu. Ponuka z KHL je zadosťučinenie za doterajšiu robotu. Neodmieta sa. Potreboval som sa posunúť a skúsiť niečo nové.

O situácii v klube

Radšej by som prichádzal v inej atmosfére, ale niektoré veci skrátka neovplyvním. Pre mňa je dôležité nastavenie mužstva a prepojenie manažmentu, realizačného tímu a hráčov. Ak bude fungovať ekonomika, Bratislava je destinácia, kam hokejisti chcú ísť. Pokojne aj za menej peňazí, pre zámorských hráčov je to lákavejšie než pôsobiť niekde v Rusku. Navyše, klub má fantastických fanúšikov. Pamätám si, ako dlho nám tlieskali po poslednom zápase pri mojom predošlom pôsobení v klube, hoci situácia bola vtedy frustrujúca.

O výbere hráčov

Pri prvom stretnutí s Oldřichom Šteflom sme sa dohodli, že to bude fungovať rovnako, ako sme to mali v Banskej Bystrici. Všetci hráči pôjdu cezo mňa. Manažérovi dám svoje predstavy na typy, aké potrebujeme. Kostru utvoríme zo Slovákov. Hráčov som si osobne vždy preveroval u manažérov, trénerov a spoluhráčov, nie u agentov. Tí by predali ešte aj mňa ako hráča.

Novým trénerom HC Slovan Bratislava sa stal... Foto: Pravda, Ivan Majersky
hokej Slovan Országh Novým trénerom HC Slovan Bratislava sa stal Vladimír Országh.

O slovenskej ceste

O slovenskej ceste hovoríme najmä do budúcna. Mnoho slovenských hráčov už má podpísané zmluvy. Ak by mali záujem, chceme ich dotiahnuť do Slovana. Aj v Banskej Bystrici sme sa snažili utvoriť kostru zo Slovákov, ale sú pozície, na ktorých máme u nás veľký deficit – napríklad centri a ofenzívni obrancovia. Tam si musíme pomôcť legionármi. Šancu chceme dať aj mladším chalanom formou dvojcestných kontraktov, aby neboli len do počtu, ale pravidelne hrávali aj v slovenskej Tipsport Lige.

O skladaní kádra

Najprv si chceme zaviazať domácich hráčov. Budeme rokovať so Slovákmi alebo hráčmi, ktorí tu boli minulú sezónu a odviedli veľmi dobrú robotu. Ak chceme byť konkurencieschopní, potrebujeme aj kvalitných hráčov zo zámoria či Európy. Popri nich budú rásť aj slovenskí hokejisti. Káder je živá hmota, ktorú musíte tvarovať počas celej sezóny.

O reprezentácii

Prvoradá je pre mňa práca v klube, s Mirom Šatanom sa budeme ešte rozprávať. Záujem pomáhať reprezentácii naďalej by bol, ale spojiť to je veľmi náročné. Od augusta minulého roka až do konca svetového šampionátu som mal len jeden víkend voľný.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Vladimír Országh