Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan povedie Országh. Do klubu prišli aj Čiliak, Grman a Lamper

Novým trénerom hokejistom Slovana Bratislava sa stal Vladimír Országh. Vedenie klubu ho predstavilo v stredu predpoludním na tlačovej konferencii.

30.05.2018 10:12
hokej Slovan Országh Foto: ,
Nový šéftréner HC Slovan Bratislava Vladimír Országh.
debata (7)

Štyridsaťjedenročný niekdajší útočník naposledy viedol tipsportligový tím HC '05 iClinic Banská Bystrica, v ostatných dvoch sezónach s ním získal domáci titul. Na poste kormidelníka „belasých“ funkcii nahradí Eduarda Zankovca, ktorý počas ročníka 2017/2018 nahradil Miloša Říhu.

Za Slovan budú hrať Mário Grman, Patrik Lamper, Jakub Štěpánek a Marek Čiliak, potvrdil to člen predstavenstva Juraj Široký ml.

„Budeme pracovať na ďalších hráčoch. Niektorí sú oslovení, niektorí aj dohodnutí a všetko je pred podpisom. Sme Slovan a chceme v prvom rade postaviť kostru mužstva zo slovenských hráčov, voľné okienka potom dopĺňať legionármi,“ prezradil Vladimír Országh.

Potvrdil aj, že Róbert Petrovický a Rudolf Jendek zostávajú na postoch asistentov a do Slovana sa vracia Pavol Rybár ako kouč brankárov.

„Zatiaľ nebudeme špecifikovať mená z predchádzajúceho kádra, ale radi by sme si udržali hráčov, ktorí podávali kvalitné výkony,“ doplnil.

Országh v minulosti pracoval ako asistent trénera v Slovane, v sezóne 2014/2015 pomáhal Rostislavovi Čadovi a Petrimu Matikainenovi. Majster sveta z Göteborgu je zároveň asistent kouča Craiga Ramseyho pri slovenskej reprezentácii.

„Moja prvoradá práca bude v klube, o ďalšom pokračovaní v národnom tíme sa budem baviť s generálnym manažérom Mirom Šatanom,“ oznámil Országh.

Po odchode Patrika Zimana z pozície generálneho manažéra hokejového Slovana Bratislava bude klube zatiaľ bez jeho nástupcu. „Zatiaľ si kompetencie rozdelíme a budeme hľadať nového generálneho manažéra,“ informoval v stredu člen predstavenstva klubu Juraj Široký.

V súvislosti s odchodom Patrika Zimana zo svojej funkcie a zotrvaním Oldřicha Štefla na poste športového riaditeľa vyhlásil fanklub Verní Slovanu bojkot.

„Bol by som nerád, keby fanklub bojkotoval zápasy, ale oni asi počuli len názor jednej strany. Mohli a mali by si možno sadnúť aj s pánom Šteflom a porozprávať sa,“ poznamenal Široký. K uvedenému stretnutiu by malo prísť už vo štvrtok večer.

Prezident klubu HC Slovan Juraj Široký. Foto: SITA, Braňo Bibel
Juraj Široký Prezident klubu HC Slovan Juraj Široký.

Vedenie klubu prezentovalo aj súčasnú situáciu smerom k dlhom. „Máme nedoplatky hráčom z minulej sezóny, mali by to byť tri výplaty. Robíme kroky, aby sme to doplatili pred ďalším súťažným ročníkom a aby sa niečo také v budúcnosti neopakovalo,“ povedal Široký.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Marek Čiliak