Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V KHL sa robili čistky. Slovan prežil

Rada riaditeľov Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) na svojom stredajšom zasadnutí v Moskve rozhodla o vylúčení klubov Lada Togliatti a Jugra Chanty-Mansijsk. V sezóne 2018/2019 tak bude mať KHL dovedna 25 účastníkov vrátane Slovana Bratislava.

28.03.2018 12:16
Slovan Bratislava, fanúšikovia Foto: ,
Fanúšikovia Slovana Bratislava.
debata (2)

Základná časť nasledujúcej sezóny KHL sa začne 1. septembra. Dejiskom tradičného Zápasu hviezd KHL bude 20. januára 2019 mesto Kazaň, kandidátmi boli aj Helsinki, Omsk a Magnitogorsk. Jednotlivé kluby v základnej časti odohrajú minimálne 60 duelov, v rozpise sa zvýši počet duelov so súpermi z rovnakej divízie či konferencie.

Vedenie súťaže sa rozhodlo prerušiť ligu počas turnajov Euro Hockey Tour maximálne na päť dní. Rozpis zápasov chce liga zverejniť už v polovici júna, aby kluby mohli čo najefektívnejšie pracovať v oblasti marketingu a fanúšikovia jednotlivých tímov mali možnosť lepšie si naplánovať prípadné výjazdy k súperom.

Keďže v ostatných rokoch sa v súťaži objavili problémy v kluboch s financovaním, vedenie KHL sa rozhodlo ustanoviť pracovnú komisiu, ktorej cieľom bude analyzovať jednotlivé organizácie a optimalizovať prácu v tímoch a stabilizovať financovanie. Do konca kalendárneho roka 2018 sa pod drobnohľad dostanú vybrané družstvá, medzi nimi by mal byť aj Slovan Bratislava.

KHL sa v stredu zaoberala aj možnosťou zmeny formátu play-off. Po novom by mohlo prísť k medzikonferenčným súbojom už v 3. kole vyraďovacej časti a nie až v záverečnej sérii o Gagarinov pohár.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #HC Slovan Bratislava